Vereség a szezonzárón

Csütörtökön délután hazai pályán játszotta a 2020/2021-es szezon utolsó bajnoki mérkőzését a Jászberény VT felnőtt csapata. A női röplabda NB I 4-7. helyéért folyó rájátszásban az utolsó forduló eredményétől függetlenül már megszerezte a még bennmaradást jelentő 6. helyet az együttes, melynek a Budaörs ellen hazai pályán sem volt esélye az újabb pontszerzésre.

A PTE-PEAC legyőzésével a 4-7. helyért folyó rájátszásban már az utolsó forduló előtt biztossá vált, hogy a következő szezonban is az NB I-es bajnokság részese lesz Jászberény VT csapata. A záró fordulóbeli ellenfél, a Budaörsi DSE pedig még játszmát sem veszített a rájátszás során, azaz már biztos volt a budaörsiek 4. helye.

A szezonzárra nem jó előjelekkel készült a berényi alakulat, hiszen sérülések miatt nem a legjobb csapatát tudtapályára küldeni Deme Gábor. Ez meg is látszott az eredményen, hiszen az első szettet 16-ra, a másodikat 9-re nyerték a jobban játszó vendégek. Küzdelem igazán csak a harmadik játszmában alakult ki, ahol csak két pont döntött a vendégek javára. Azaz, érvényesült a találkozón a papírforma.

Jászberény VT – Budaörsi DSE 0:3 (-16, -9, -23)

Jászberény VT: Juhász, Csiki, Kocsmár 8, Imre 2, Nagy 7, Sléder 3.

Liberó: Lagzi-Kovács.

Cserék: Horváth, Csabai 2, Mizsei 1, Hajdu 5. Vezetőedző: Deme Gábor.

Budaörsi DSE: Orosz 16, Martinez 2, Sziládi 13, Szabó 11, Pisák F. 1, Horváth 2.

Liberók: Berkó, Futsek.

Cserék: Merza, Pisák L., Hernády. Vezetőedző: Fésüs Irén.

Az együttes honlapján Deme Gábor vezetőedző elmondta, hogy csak a harmadik játszmában volt megfelelő a hozzáállása és játéka csapatának.

A 4-7.helyért folyó rájátszásban már csak egy mérkőzés van hátra, melyet ma délután rendeznek, s ezen a DSZC-Eötvös DSE, Derecske a PTE-PEAC csapatát fogadja.

A női röplabda NB 4-7. helyért folyó rájátszásának állása:

  1. Budaörsi DSE (18-0) 18
  2. DSZC-Eötvös DSE, Derecske (9-8) 9
  3. Jászberény VT (7-13) 6
  4. PTE-PEAC (2-15) 0

Szántai Tibor

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?