Nagy küzdelemben nyert a Miskolc Jászberényben

Az NB I/B-s felnőtt férfi kosárlabdabajnokság piros csoportjában a hét végén a csapatok már a 7. forduló mérkőzéseit játszották. A JKSE két alapemberét nélkülözve fogadta a MEAFC-Miskolc gárdáját. Pár hete Hepp Kupa mérkőzésen a mieink teljes kerettel legyőzték hazai pályán a miskolciakat, de most inkább a vendégek voltak a találkozó esélyesei.

Puskás Artúr két, a rotációban fontos szerepet betöltő játékosát (Santago Jordant és Oroszi Bencét) is nélkülözni kényszerült a miskolciak elleni bajnokin. Így a mieink lehetőségei szerényebbek voltak, mint a vendégeké, akik több játékost tudtak rotálni. Nagy kérdés volt, hogy ebben az összeállításban mire lesz képes csapatunk a teljes kerettel érkező miskolciak ellen.

Nos, a mérkőzés első félidejében egyértelműen a miskolciak akarat érvényesült. Igazán csak a távoli dobások pontosságában volt különbség a csapatok között. Míg a mieink 13-ből egyszer sem találtak a gyűrűbe, addig a vendégek 3 alkalommal is jól céloztak. Ennek köszönhetően vezettek is a félidőben (38-45).

A nagyszünetet követően öt percig nem változott a játék képe, majd a mieink rátaláltak arra a játékra, amely eredményes volt a miskolciak ellen. Fokozatosan dolgoztuk le hátrányunkat és egy utolsó pillanatos triplával (ez volt az első 3 pontosunk) átvettük a vezetést (61-60). A záró tíz percben érezhető volt, hogy csak a legvégén dől majd el a találkozó sorsa. Sajnos döntő pillanatokban megremegett a mieink keze, s ezt a vendégek jól használták ki. Amikor pedig 79-83-nál ismét elrontottunk egy támadásunkat, már nem maradt idő az egyenlítésre és a hosszabbítás kiharcolására sem. A végén egy normál és egy sportszerűtlen hiba miatt 4 büntetőt dobhattak a vendégek, s mivel nem hibáztak, így lett egy egylabdás találkozó végén 7 pont a különbség a két csapat között (79-87).

A statisztika szerint szinte minden tekintetben kiegyenlített volt a mérkőzés, melynek sorsát a távoli dobások pontossága döntötte el. Míg a mieink 22 dobásból csak kétszer találtak a gyűrűbe, addig a vendégek 26 távolijából 9 is három pontot ért.

Nagyot küzdött mind a két együttes, s a találkozó végén higgadtabb miskolciak végül nem érdemtelenül lettek gazdagabbak két ponttal. Nem sok hiányzott ahhoz, hogy fordított legyen az eredmény, de ahhoz egy kicsivel pontosabban kellett volna dobni Kucsora Csabáéknak.

JKSE – MEAFC-Miskolc 79-87 (18-21, 19-24, 28-19, 14-23)

A találkozót követően a szakvezetők az alábbiak szerint értékelték a mérkőzésen látottakat:

Puskás Artú, a JKSE vezetőedzője: – Gratulálok a Miskolc csapatának, mert összességében megérdemelték a győzelmet. Mi három negyeden át loholtunk utánuk, s csak a 30. perc végén tudtuk átvennie a vezetést. Sajnos közben belefáradtunk ebbe az üldözőversenybe. Ráadásul 22-ből csak két triplánk ért célba, s ez olyan lélekölő, hogy már biztos helyzetekben is megremegett a játékosok keze. A Miskolc pedig van olyan jó csapat, hogy ezt kihasználja. Főleg úgy, hogy nagyon jó ritmusban játszottak. Ettől függetlenül büszke vagyok a csapatomra, mert két alapember hiányában – Oroszi Bence és Santiago Jordan sem állt a rendelkezésemre -, is mindent megtettek a győzelemért. Azt hiszem, hogy a játékvezetés is korrekt volt. A berényi szurkolóknak pedig ezúton is köszönöm, hogy most is mellettünk voltak, s a mérkőzés végéig buzdítottak bennünket.

Dr. Váczi Péter, a MEAFC-Miskolc vezetőedzője: – Nem tudtuk, hogy a Jászberény teljes csapatával fogad-e bennünket, mi arra készültünk. A TF-BP ellen idén már egy hasonló „folyóba beleléptünk”, amikor ők kicsit tartalékosak voltak, de legyőztek bennünket. Tudtuk, hogy bármilyen összeállításban lép pályára ellenfelünk, ez nem lesz könnyű mérkőzés. Már csak azért sem, mert ismerem Puskás Artúrt annyira, hogy tudjam, ő nem fogja hagyni hogy ez számunkra könnyű meccs legyen. A csapata sem hagyta, s így kétszer kellett megnyernünk ezt a meccset. Ellenfelünk a szívét, lelkét kitette a pályára, ahogy mi is. Alapvetően ez egy vagány, egylabdás meccs volt a végére. Szerencsére ezt mi tudtuk megnyerni, s ezért gratulálok a csapatomnak, de az ellenfelünk is megérdemli a gratulációt. Sok sikert kívánok a bajnokság folytatásában nekik is.

A 7. forduló további eredményei:

Budafok – PVSK-VEOLIA 82-84

Újbuda-MAFC – DEAC U23 94-72

Vasas Akadémia – Ceglédi KE 79-73

HÜBNER Nyíregyháza BS – BKG Príma Akadémia 80-90

Óbudai Kaszások – Salgótarjáni KSE 78-70

PHOENIX-MT Fót – TF-BP 77-73

A férfi kosárlabda NB I/B piros csoport állása a 7. fordulót követően:

  1. PVSK-VEOLIA 7 gy 0 v
  2. Vasas Akadémia 7 gy 2 v
  3. BKG Príma Akadémia 6 gy 1 v
  4. Újbuda-MAFC 5 gy 2 v
  5. PHOENIX-MT Fót 4 gy 3 v
  6. MEAFC-Miskolc 4 gy 3 v
  7. Jászberényi KSE 3 gy 4 v
  8. Óbudai Kaszások 3 gy 4 v
  9. Salgótarjáni KSE 3 gy 4 v
  10. DEAC U23 2 gy 5 v
  11. TF-BP 2 gy 5 v
  12. Budafok 1 gy 6 v
  13. Ceglédi KE 1 gy 6 v
  14. HÜBNER Nyíregyháza BS 1 gy 6 v

A 8. fordulóban a JKSE a BKG Príma Akadémia vendégeként lép majd pályára.

  1. forduló – november 12.

17.00 óra: BKG Príma Akadémia – JKSE

Szigetszentmiklósi Városi és Sport- és Rendezvénycsarnok

Hajrá JKSE!

 

(Fotó: Gémesi Balázs)

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?