Nem adott esélyt a Gödöllő

Az NB I-es női röplabdabajnokság hétvégi. 9. fordulójában a listavezető Penta Gödöllői Röplabda Club ellen Monoron lépett pályára a Jászberényi VT csapata. A találkozó a papírformának megfelelően alakult, a hazaiak szettveszteség nélkül szerezték meg a 3 bajnoki pontot.

Csak a tisztes helytállás lehetett a célja a listavezető ellen idegenben a fiatal jászberényi csapatnak. Különösen annak ismeretében, hogy különböző okok miatt Deme Gábornak csak hét bevethető játékosa volt ezen a találkozón. A veretlen hazai gárda és a nyeretlen jászberényi csapat összecsapásán az első szettben nem sikerült a mieinknek megszorongatni a gödöllőieket, akik csak 10 pontot engedélyeztek a Deme-csapatnak, melyben pályára lépett egy régi ismerősünk, Rácz Márta, aki 2001 és 2003 között szerepelt már berényi színekben. Az egykori sokszoros magyar válogatott játékos számos hazai nagy klubban játszott, s most a fiatal berényi csapatot segíti minden tudásával, rutinjával.

A második szett is az elsőhöz hasonlóan alakult, a mieink 14 pontig jutottak. A harmadik játszmában is elhúztak 21-12-re a házigazdák, ám lányainknak sikerült felzárkózni és 20 ponttal zárták ezt a játékrészt.

A minden tekintetben jobb, lényegesen nagyobb játékerőt képviselő gödöllőiek ilyen különbséggel is megérdemelten szerezték meg a győzelmet

Penta-Gödöllői RC – Jászberény VT 3:0 (10, 14, 20)

Jászberény VT: Imre Eszter, Juhász Viktória, Morvai Viktória, Faragó Fanni, Rácz Márta, Csiki Aliz.

Csere: Farkas Vivien

Vezetőedző: Deme Gábor

Másodedző: Sándor Renáta

A találkozón látottakat Deme Gábor az egyesület honlapján az alábbiak szerint értékelte:

Először is nagyon szépen köszönöm azoknak a lányoknak, akik itt voltak és eljöttek! Hét játékossal tudtunk kiállni a címvédő és bajnokesélyes Gödöllő ellen – és ebben nem volt liberó, így a centereink fogadták hősiesen a nyitásokat. A harmadik szettben már egész jól játszottunk. Soha ilyen felállásban még nem léptünk pályára és remélhetőleg nem is fogunk többet – ennek ismeretében különösen büszkék lehetünk magunkra, amiért helytálltunk a bajnokesélyes ellen. Az hozzátartozik a mérkőzés krónikájához, hogy amint Szalay Attila elkezdte rotálni a csapatát, mindannyiszor máris szorosabbá vált az eredmény.

A 9. forduló további eredményei:

Eötvös DSE – MÁV Előre SC 0-3

CoreCom-VESC – Budaörsi DSE 3-1

Kispest SE – TFSE 1-3

Az NB I-es női röplabdabajnokság állása a 9. forduló után:

  1. Penta-Gödöllői Röplabda Club (27-4) 25
  2. MÁV Előre SC (26-5) 24
  3. TFSE (25-7) 23
  4. Kispest SE (17-18) 14
  5. Budaörsi DSE (14-19) 12
  6. CoreComm-VESC (9-20) 9
  7. Eötvös DSE (6-26) 3
  8. Jászberényi VT (2-27) 1

A Jászberényi VT a bajnokság 10. fordulójában, február 5-én, szombaton a Budaörsi DSE vendége lesz. A találkozó 18 óra 30 perckor kezdődik.

 

 

 

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?