Visszavonásig szünetelnek a református alkalmak

A Magyarországi Református Egyház Zsinati Elnökségének március 16-án kiadott közleménye szerint minden egyházi alkalmat szüneteltetni kell a koronavírus gyors terjedése miatt, összhangban a kormányzati intézkedésekkel.

A tájékoztatás szerint a Jászberényi Református Egyházközség vasárnapi és hétközi meghirdetett alkalmai visszavonásig szünetelnek. Kérik a híveket, hogy a kormány aktuális rendeletei és a Közleményben foglaltak szerint járjanak el mind a lelki, mind pedig az egymásnak nyújtandó fizikai segítségek tekintetében.

A Magyarországi Református Egyház Zsinati Elnökségének kiadott közleménye szerint javasolják, hogy a lelkészi hivatalban telefonos ügyfélszolgálat működjön, az egyházközségek az adminisztrációt online intézzék. Temetésekkor csak a szűk család vegyen részt a szertartáson.

A reformatus.hu honlapon minden reggel online áhítatot tartanak, illetve vasárnap délelőtt online istentiszteletet közvetítenek. Kérik a hívőket, hogy tartsanak otthoni könyörgéseket és imádságokat, melyekben a lelkészek lehetnek segítségükre.

Kérik a gyülekezetek fiataljait, hogy – akár a helyi önkormányzattal együttműködve, akár a gyülekezet szervezésében – segítsenek az idős gyülekezeti tagoknak a szükséges bevásárlásokban. Kérik a testvéreket, hogy valamennyi egészségügyi rendelkezést tartsanak be, és imádkozzanak a járvány megszűnéséért, a betegekért, egészségügyi dolgozókért, felelős döntéshozókért.

„Legyetek józanok, hogy imádkozhassatok!” (Péter első levele 4. fejezet 7. vers)

Gergely Csilla

Gergely Csilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?