112 hírek a Jászságból

A hétvégi vihar jelentős erővel csapott le Jász-Nagykun-Szolnok megyére.

Több mint nyolcvan helyszínre vonultak a megye tűzoltói. A tűzoltóknak jellemzően úttestre, villanyvezetékre, járművekre, kerítésre és épületekre dőlt fák, illetve faágak adtak munkát. A vihar előtt sem volt csend a hétvégén, hiszen több szabadtéri tüzet is meg kellett fékezniük a tűzoltóknak. Jászkisérnél három hektáron tarló gyulladt meg, illetve száz bála is a lángok martalékává vált. A tűz mintegy ötven négyzetméteren egy erdőt is érintett.

Két autó karambolozott szombat délután a Jászárokszállás és Vámosgyörk közötti úton.

Az egyik jármű a tetejére borult. A jászárokszállási önkormányzati tűzoltók motoros fűrésszel tereprendezést végeztek, majd a felborult járművet kerekeire állították, emellett pedig mindkét kocsit áramtalanították. A helyszínen a mentőszolgálat munkatársai is dolgoztak.

Lakossági szennyvízelvezető csőbe esett egy kutya vasárnap délelőtt Jászladányon, a Halász utcában.

A jászkiséri önkormányzati tűzoltók az ott lakók közreműködésével emelték ki az állatot, amelynek nem esett baja.

Egy személygépkocsi, két kisteherautó és egy tehergépjármű ütközött össze július 24-én, szerda délelőtt a 32-es számú főúton, Jászfényszaru külterületén.

Utóbbi jármű utánfutóján villanypóznákat szállított és oldalára borult. A jászberényi és a hatvani hivatásos, valamint a jászfényszarui önkéntes tűzoltókat riasztották a helyszínre, akik áramtalanították a járműveket. A személygépkocsiban ketten utaztak, egyiküket a tűzoltók feszítő-vágó berendezés segítségével szabadították ki a roncsból. A helyszínen voltak a mentőszolgálat munkatársai is.

Mikrobuszra dőlt egy fűzfa július 22-én, hétfő délután Jászberényben, a Szelei úton.

Az esethez a város hivatásos tűzoltói vonultak ki, akik dugólétra, mentőkötél és motoros fűrész használatával szüntették meg a problémát.

Egy főépülettel egybeépített helyiségben gyulladtak ki használati tárgyak, valamint az ajtó hétfő délután Jászkiséren, a Kinizsi utcában.

A jászkiséri önkormányzati tűzoltók kiérkezéséig a lakók a lángokat elfojtották, így az egység az izzást és füstölést egy vízsugárral megszüntette, majd hőkamerával méréseket végzett. A tűz más épületrészt nem érintett. Az ingatlanban összesen hatan laknak, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?