112 hírek

Mentőhelikopterrel mentettek. Február 24-én, a délutáni órákban megpördült az úttesten egy személygépkocsi Jászkisérnél, egy vasúti átjáró közelében. A balesethez a város önkormányzati tűzoltóit riasztották, akik megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. Az egység a társhatóságokkal közösen dolgozott a helyszínen, ahová mentőhelikopter is érkezett.

Épület lángolt. Teljes terjedelmében égett egy száz négyzetméteres melléképület Jászapátiban, a Dr. Szlovencsák Imre úton február 24-én, délelőtt. A tűzesethez a jászberényi hivatásos, a jászkiséri önkormányzati és a jászapáti önkéntes tűzoltók vonultak ki, akik három vízsugárral megkezdték a lángok oltását.

Megütötte, majd belerúgott. A Jászberényi Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy jászjákóhalmi lakos ellen. A 23 éves férfi február 23-án 22 óra és 22 óra 30 perc között Jászjákóhalmán, az egyik útkereszteződésnél előzetes szóváltás nélkül ököllel arcon ütött egy férfit, aki az ütéstől földre esett. A bántalmazó a földön fekvő sértettbe többször belerúgott, majd távozott a helyszínről. A rendőrök a beszerzett adatok alapján azonosították a jogsértőt, akit rövid időn belül elfogtak és előállítottak a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A bántalmazott férfi – az elsődleges orvosi vélemény alapján – 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Tűz Jászárokszálláson. Húsz darab körbála égett le február 22-én, szombat délelőtt Jászárokszállás külterületén. A helyszínre a jászárokszállási önkormányzati tűzoltók vonultak, akik puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Szeszes italt lopott. A Jászberényi Rendőrkapitányság eljárást indított lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy helyi lakos ellen. A 49 éves férfi február 21-én 18 óra körül egy jászberényi üzletben a ruházatába rejtett egy üveg szeszes italt, és fizetés nélkül akart távozni, azonban a boltvezető a kijáratnál feltartóztatta. A rendőrök a helyszínen elfogták a tolvajt.

Lebukott a tolvaj. A Jászberényi Rendőrkapitányság lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy farmosi lakos ellen. A 27 éves férfi február 19-én 10 óra és február 20-án 11 óra 55 perc között egy jászberényi telephely udvarán, egy konténerbe – a fa hulladékok közé – festékeket és felszerelési tárgyakat rejtett. Az összekészített csomagot a tárolóban kiszállítva akarta eltulajdonítani. A cég vezetői azonban ellenőrizték a konténert, és megtalálták a tárgyakat.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?