Éjszaka az állatkertben

Évről évre egyre sikeresebb rendezvény az Állatkertek Éjszakája, ahol a korábbi évekhez hasonlóan a nyár utolsó hétvégéjén lesheted meg az állatkert lakóinak éjszakai életét.

Miért izgalmas éjszaka az állatkert? Mert sötét van és sokkal félelmetesebb! A sejtelmes fáklyák, zseblámpák, alkalmi telefonfények között eligazodni önmagában is egyedi élmény, akár egy valódi dzsungelkaland.  Ennek során pedig állatkoponyákra, tigris- és kígyóbőrre, különböző trófeákra, teknőspáncélra leltünk az állatkerti relikviák között.

Beleshettünk a rácsok, üvegfalak, és kifutók mögött zajló titokzatos életbe, kipróbálhattuk az állatgondozók érdekes munkáját. A segítségükkel készítettük el az állatok vacsoráját és meg is vendégeltük a vaddisznókat, barna-, ormányos – és mosómedvéket. Az oroszlánok sötétben világító sárga szemei félelmetesen meredtek ránk a rácsok mögül, mikor ősi ösztöneikre hallgatva ragadták meg estebédre feltálalt zsákmányukat.

A látványetetések különleges alkalmat teremtettek az éjjel is aktív állatok megfigyelésére, de a gondozók szerettek volna olyan állatokat is közel hozni a közönséghez, amelyek a „nem szeretem kategóriába” tartoznak. Persze a legkisebbek semmitől sem féltek, bármilyen furcsa állatot a kezükbe vettek, lehetett az kígyó vagy éppen tatú. Óriási termetű egzotikus rovarokat, csótányokat simogattak, mi „nagyok” pedig megtudhattuk, nincs félnivalónk ezektől az állatkáktól. Ebben a különleges éjszakai miliőben átélhettük az állatkertünk szlogenjét „kis állatkert nagy élmények”.

Fotó: Gémesi Balázs

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?