Megelőzés a strandokon

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság ajánlásokat fogalmaz meg a strandokon történő lopások megelőzésére, hiszen a védekezés legjobb módszere a megelőzés.

A parkoló autókban ne hagyjanak látható helyen táskát, értéket, azokat inkább a csomagtartóban helyezzék el! A táskára terített törölköző nem védi meg értékeiket. Használják az értékmegőrzőket! A csomagokra felváltva vigyázzanak! Kérjék meg a szomszédos strandolókat, hogy tartsák szemmel visszahagyott tárgyaikat, majd cserében ne felejtsék el ezt viszonozni! Ne vigyenek magukkal nagyobb mennyiségű készpénzt! Ne viseljenek olyan ékszert vagy karórát, amit a vízbemenetel előtt le kell venniük! A strandoláshoz nem feltétlenül szükséges, feltűnő és értékes használati tárgyakat hagyják otthon! Szerezzenek be olyan tokot, tasakot, ami vízhatlan! Pénzüket, egyéb értékeiket így magukkal tudják vinni akár a vízbe is.

Amennyiben jogsértés áldozatává válnak, forduljanak a fesztivál környékén szolgálatot ellátó egyenruhás rendőrökhöz, vagy tegyenek bejelentést a rendőrség 112-es segélyhívószámán!

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?