Mulattak a gazdák

Február első szombatján a Déryné Rendezvényház termeiben tartotta 26. bálját a Jászberényi Gazdák és Polgárok Köre. A száznegyven résztvevő alig fért el a díszteremben, és a hangulat is hasonlóan kiáradó volt, hajnali fél négyig bírták a legkitartóbbak.

Tamás Zoltán, a Gazdakör elnöke köszöntötte az est díszvendégeit, Szabó Tamás polgármestert, Szatmári Antalné alpolgármestert, Nagy András és Balog Donát bizottsági elnököket, Versler Sándor káplánt, az erdélyi testvér gazdakör képviselőit, a rangidős gazdákat. Szabó Tamás polgármester rövid köszöntőjében a város és a gazdakör kapcsolatát kölcsönösen jónak minősítette, együttműködésüket pedig hosszú idő óta gyümölcsözőnek.

A kedves szavakon túl konkrét ígéretet is tett, miszerint jövő ilyenkor már a lépcsőt nehezen leküzdő gazdák is jöhetnek majd, mert addig elkészül a rég óhajtott lift a város patinás díszterméhez.

Kissné Kohári Erzsébet kalauzolta a vendégeket az események, a programok, az ízek és illatok között, ahogy az lenni szokott, kedvesen, hatékonyan, a mulatságot nem zavarva. A kínáló pálinkákat követően azonnal megindult a beszéd, a rég látott ismerősök üdvözlése, illetve a húrokba csapott a Teleki Márka Band, de csak jelképesen, hiszen Oláh Sándor szaxofonozott, Papp Benjámin énekelt, ifj. Sass Zoltán dobolt, édesapja Sass Zoltán a billentyűket kezelte, a húros hangszer, a gitár pedig Kanalas József kezében volt. Hamar jó hangulatot teremtettek, a tánchoz és a beszélgetéshez egyaránt ideálisan állították össze a blokkokat a Szerelemre születtemtől a Karolinán át a Don Quijote-ig. Az est folyamán Kóródi Anikó, az opera nagykövete énekelt a Macskákból és Demjéntől kezdve a Te rongyos életig számos ismert dalt. Az egyikbe bevonta Tamás Zsigmondot, a házigazda édesapját is, aki nem lepődött meg, hanem kivágta a rezet.

A megyebálról megérkeztek a Jászság Népi Együttes fiai, lányai. Betegség miatt három pár hiányzott, de akik itt voltak kitettek magukért. Nem véletlenül hívták meg Szűcs Gábor tanítványait Makaóra és Mexikóba épp a napokban.

Az Innoven kft. konyhája most is kiváló volt, bár az éjféli három nagy töltelék káposzta és a körete a hozzám hasonló kákabelűeknek túlzásnak tűnt. Ki tudja, talán épp a táncra serkentették ezzel is a résztvevőket?! Emlékezetes este volt.

Vélemény, hozzászólás?