A Fidesz frakció véleménye a költségvetésről

Előterjesztés a Jászberény Városi Önkormányzat saját bevételeire, az adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeire: támogatjuk az előterjesztést.

Előterjesztés a Jászberény Városi Önkormányzat 2021. évi költségvetési előirányzatainak megállapításáról szóló önkormányzati rendelet megalkotására: nem támogatjuk a költségvetési rendeletet.

Ez a polgármester költségvetése, nem pedig a városlakóké és a Fidesz Frakcióé. Tavaly is hasonlóan vélekedtünk és igazunk lett több témában, csak hát a Covid közbeszólt és nem tudtunk sok mindent végig vinni. Sok minden hátrányt szenved ebben a költségvetésben is, több évtized munkája veszhet kárba több területen. Amennyiben a zárszámadáskor már szavazhatunk testületileg, akkor adunk plusztámogatást a civil szervezeteknek, sportegyesületeknek, médiának, kulturális területre, városüzemeltetésre, stb. Ezenkívül visszaállítjuk a körzeti keretet is, mely most nullával szerepel a költségvetésben. Nehéz úgy a városvezetésnek segíteni, hogy közben a Kormányt, a Fideszes képviselőt szidják, ócsárolják mindenért. Ugyanakkor a vállalkozókat és a lakosságot megadóztatják, megsarcolják a tiltakozásuk ellenére (még szerencse, hogy a Kormány ezt is eltörölte) és közben csodálkoznak, miért nem akarnak még plusztámogatásokat adni a város számára. Nem ilyen várost szeretnénk, ahol nincs fejlődés, nincs a jelenlegi városvezetés által megfogalmazott pozitív jövőkép, nincs fejlesztési stratégia. Ez a költségvetés nem segíti a fiatalok városban maradását sem, mindezek miatt ehhez a költségvetés tervezethez nem adjuk a támogatásunkat!

Tamás Zoltán

frakcióvezető Fidesz

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?