Egyetemi nyílt nap

December 5-én, szerda délelőtt az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campusa megnyitotta kapuit az érettségi előtt álló tanulók előtt.

December 6-ához közeledve a Mikulás fogadta az intézménybe érkezőket, aki segítőivel együtt nem volt szűkmarkú az ajándék szaloncukorral. Természetesen nemcsak édességgel gazdagodtak az érdeklődők, a különböző standoknál a képzési kínálatról, valamint a hallgatói életből is ízelítőt kaptak.

A megannyi jeles eseménynek helyet adó díszteremben dr. Varró Bernadett főigazgató asszony köszöntötte a megjelenteket. Beszédében a pedagógusok nélkülözhetetlenségére hívta fel a figyelmet. Míg néhány szakmában a korszerű technika vívmányai felváltják az emberek szerepét, addig a tanári pályán mindig szükség lesz a kiváló nevelők elismerő szavaira. – A pedagógus pálya bármely szegmense jó választás – hangzott szavaiban, majd ismertette az egyetem képzési kínálatát is. A tanítóképzés 150 éves múltját tekintve, színvonalas oktatásban részesülhetnek a csecsemő- és kisgyermeknevelő, óvodapedagógus, valamint a tanító szakra jelentkezők. Idéntől gyógypedagógia karral is bővült az intézmény képzési repertoárja, mely új távlatokat nyit az oktatási struktúrában. Azok, akik kevésbé érdeklődnek a tanító szakma iránt, közösségszervező szakra jelentkezhetnek.

A felvételi menetéről már Majorné Csikós Márta oktatási csoportvezető tájékoztatta a megjelenteket. A felvi.hu széleskörűen ismerteti a felvételi eljárás folyamatát, így bárki informálódhat az internetes felületről. Jelenleg a keresztféléves jelentkezési határidők vannak feltüntetve, de várhatóan december 20-a körül megjelenik az általános elektronikus tájékoztató is. Addig is néhány fontosabb dátumra hívta fel a figyelmet az előadó. December 15-től február 15-ig küldhetik el jelentkezésüket a továbbtanulni szándékozók, amit ügyfélkapun keresztül vagy postai úton tehetnek meg. Az egyéb dokumentumok feltöltésére, módosítására július 10-ig van lehetőségük, ezt követően július 24-én értesítik ki a diákokat az elért pontjaikról.

Azonban idáig még hosszú út áll az érettségizők előtt, de nem árt időben szemezgetni az egyetemek kínálatából. A nyílt nap jó lehetőséget adott arra, hogy látassa az intézmény értékeit, a benne gyökerező aktív programokat és a már jól összeszokott hallgatói közösséget, ahol ezúttal is a jókedv dominált. Ezalatt alkalom nyílt az oktatókkal való közös beszélgetésre, kérdések feltevésére, amit láthatóan sokan kihasználtak.

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?