Biztató eredmények

Továbbra sem lassítanak röplabdacsapatunk tagjai. Előbb múlt szerdán lejátszották a jászberényi röplabdasport történetének első nemzetközi kupamérkőzését Pozsonyban, a hazaérkezés után pedig bajnoki mérkőzés következett számukra a közvetlen rivális szombathelyiek ellen.

2018. november 7-e városunk sporttörténete szempontjából jelentős nappá fog nemesülni. Ekkor lépett pályára ugyanis először nemzetközi kupamérkőzésen felnőtt röplabdacsapatunk, méghozzá Pozsonyban. A tavalyi szlovák ezüstérmes Slávia Bratislava az addigi hat bajnoki fordulóban veretlen maradt, és csupán egyetlen szettet veszített el.

Ennek ellenére a meccs első pillanatától kezdve nagy elánnal és rendkívül bátran játszottunk. Ennek köszönhetően képesek voltunk tartani a lépést a szlovákokkal, sőt az első szett végjátékában háromszor is játszmalabdához jutottunk. Ugyan az első két eséllyel nem tudtunk élni, de a harmadikkal – Pintér Andrea leütése révén – már igen.

Sokáig hasonlóképpen alakult a második játszma is, ám a játékrész második felében csak 17-15-ig tudtunk felzárkózni, egyenlítenünk már nem sikerült.

Sőt, a harmadik szett elején a pozsonyiak 7-3-ra is elléptek tőlünk, mielőtt összekaptuk magunkat és 9-12-re megfordítottuk az állást a jelentősen feljavuló mezőnyvédekezésünk és hatékonyabbá váló támadójátékunk révén. Ezután 20-20 is állt az eredményjelzőn, de a játszma hajráját a Slávia Bratislava játékosai bírták jobban idegekkel, akik így előnybe kerültek.

A negyedik szettben 18-11-re is vezettünk, innen még feljöttek ránk, ám 25-25 után már nem tudtak egalizálni: Petőváry Panni leütésével ismét a magunk javára dőlt el a szett!

Az ötödik játszmában aztán nem tudtuk igazán felvenni a versenyt a házigazdával, de a 3:2-es vereség biztató a lapzártánk után véget érő, szerda esti hazai visszavágó előtt. Slavia Bratislava – Jászberény Volleyball Team (-27, 18, 21, -25, 6)

Múlt szerda éjfélre értünk haza Pozsonyból, pénteken este pedig már a közvetlen rivális Haladás ellen játszottunk mérkőzést. A szombathelyiek elleni első két szettben nem igazán érződött a játékunkon a fáradtság, s előbb Pintér Andrea, majd Oksana Yakovchuk pontjával – nagy izgalmak után – az első és a második játszmát is a magunk javára döntöttük el és 2:0-s szettelőnyhöz jutottunk.

Ekkor sem nyugodhattunk azonban meg, hiszen az elmúlt hetekben két új játékossal is megerősített vasiak nem adták meg könnyen magukat, sőt a harmadik játszmában viszonylag jelentős különbséggel legyőztek bennünket. Megrázták magukat röplabdázóink, gyorsan jelentős fölénybe kerültünk, s 14-6 után nem engedtük ellenfelünknek, hogy szorossá tegye az eredményt, Aleksandra Cveticanin remek megmozdulásával pedig végképp eldőlt a találkozó végkimenetele. Jászberény Volleyball Team – Hungast-Haladás 3:1 (22, 22, -16, 18)

A lapzártánk után véget érő, szerda esti nemzetközi kupavisszavágó után vasárnap a bajnoki címvédő Békéscsaba otthonába látogat együttesünk 16 órától.

Latest posts by Budai Levente (see all)

Budai Levente

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?