Közel volt a bravúr

November 11-én, vasárnap este a tavalyi ezüstérmes MAC OB II-es csapatát fogadta a Lehel HC Jászberényben, így izgalmas mérkőzés ígérkezett, és az is lett.

Sajnos a hazai első két sorból Hetler eltiltás, Szajka pedig sérülés miatt hiányzott. Ráadásul a hazaiak mintha az öltözőben ragadtak volna. Az első harmadban így a vendégek öt góllal terhelték meg a Berényi alakulat hálóját, amire csak Vincze és Tóth részéről érkezett válasz. (2-5)

A szünetet követően fordult a kocka, a Lehel valósággal lemosta a pályáról ellenfelét. Egy durva szabálytalanság révén megítélt 5 perces emberelőny alatt sikerült egyenlíteni Bálint, Gedei és Szabó révén. Ekkor már látszott, hogy a hazaiak, lelkes közönségük támogatásával nem fogják ingyen adni a pontokat ezen a mérkőzésen. Kemény, fizikai hoki jellemezte ezt az időszakot mindkét oldalról. A MAC ugyan ismét megszerezte a vezetést, de Bálint és Németh góljaival egy gólos Jászberényi előnnyel zárult a harmad. (7-6)

Az utolsó játékrészben a feszültség tovább fokozódott, amit a jászberényiek viseltek jobban. Így a 44. percben kapott emberelőnyt 13 másodperc alatt kihasználta Nagy egy távoli lövéssel, két gólra, azaz 8-6-ra növelve az előnyt. Erre azonban hamar jött a válasz, sőt a 49. percben újra egyelő volt az állás (8-8). Mindkét csapat teljes erőbedobással hajtott a győzelemért, amikor a Lehel rövid időre kettős előnybe került. Sikerült a kapuhoz szegezni az ellenfelet, de sajnos gól nem született. Viszont egy kiugratás révén Molnár (MAC) az 56. percben ismét vezetéshez juttatta a vendégeket. Az utolsó pillanatokban hat mezőnyjátékossal harcolt a Lehel az egyenlítésért, de több gól már nem született. Lehel HC – MAC 8-9 (2-5; 5-1; 1-3)

Ezen az estén, a nagyobb játékerőt képviselő MAC éppen hogy haza vitte a 3 pontot a remekül küzdő Lehel HC ellen.

Szerző: Szerdahelyi Gábor

Vélemény, hozzászólás?