Jobb volt a Fatum

Február első napján nem várt 3-1-es vereségbe futott bele városunk női röplabda csapata Kaposvárott. Így bravúr kellett volna az ezüstéremre esélyes Fatum Nyíregyháza ellen vasárnap este, hogy a betervezett pontszámok a helyükre kerüljenek.

A meccs elején a vendégek játékán egyáltalán nem látszott meg, hogy néhány nappal ezelőtt – parádés csatában, 3-2 arányban – veszítettek a bajnok Békéscsaba ellen, hiszen aránylag elég gyorsan megléptek hét egységgel. Majd mondhatni könnyedén 25-16-ra nyerték az első játszmát.

A második szettet Genesis Miranda kezdte Yana Shevchuk helyett, akinek játéka új színfoltot jelentett a berényi csapata számára. Remek ütéseit tapsolhatta meg az igen népes hazai szurkolótábor, de a mezőnymunkában is kivette részét. A társak játéka is egyre jobb lett, főleg Miklai Zsanett remekbe szabott ütései fogtak padlót a túloldalon. Mondhatni, hogy minden játékos tette a dolgát, ami gyorsan meg is látszott az eredményjelzőn (11-6) és a vége is nagyszerűen alakult, 25-18-al egyenlő lett az állás.

A térfélcsere után a vendégek vezettek általában 3-4 ponttal, de ennek ellenére kiélezett csatát hozott ez az etap. A végén sikerült felzárkózni Pintér Andreáéknak 20-21-re, de elég volt egy-két hiba és 25-22-el a vendégek 2-1-es vezetésre tettek szert. Mint később kiderült itt ment el a meccs berényi részről, mert a negyedik szettben már – a vezetés tudatában – magabiztosabb lett a vendégcsapat és végig irányítva a játékot 25-14-re ezt a szettet is behúzták, és megnyerték a találkozót.

Jászberény Volleyball Team – Fatum-Nyíregyháza 1-3

Egy szűk hetet pihenhetnek a lányok, amit követően február 10-én, szombaton 18 órai kezdettel a Vasas Óbuda látogat Jászberénybe.

Fotók: Gémesi Balázs

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?