Biztos győzelem Budaörsön

Miután – Palotát kétszer is legyőzve –, továbbjutott a jászberényi női röplabdacsapat a Magyar Kupában, Budaörs együttese várt rájuk bajnoki mérkőzésen november 18-án.

A női NB I-es röplabdabajnokság első fordulóban hazai pályán 3-0 arányban a berényi együttes nyert a budaörsiek ellen, így mindenképpen lányaink voltak a mérkőzés esélyesei a fővárosban is. Ennek megfelelően is kezdték a mérkőzést. Igaz először még csak 2-3 pont volt a különbség, majd szép lassan nőni kezdett a távolság, és amikor már 16-21-hez érkeztek, sejteni lehetett, hogy megvan az első szett. Így is lett 25-20-nál cseréltek térfelet.

A 2. szett már másképp kezdődött. Szinte végig fej-fej mellett haladtak a küzdőfelek. 11-12-re még a mi lányaink vezettek, de aztán egyre jobban belelendültek a budaörsiek és visszavették a vezetést. 22-22-nél újra beérték őket Bleicher Nóráék ám nagy izgalmak közepette a 25-23-al 1-1-re módosult a találkozó.

Bizonyára a kisszünetben Deme Gábor „feltüzelte” tanítványait, hiszen óriási lendülettel kezdték a 3. szettet. Szinte azonnal 11-2 került az eredményjelzőre, sőt még ezt is jobban feltornázták és mindössze 12 pontot engedélyeztek a vendéglátóknak. Ez a lendület kitartott a negyedik, és mint kiderült a záróetapra is. A budaörsieket mintha sokkolta volna az előző etap, így nem tudtak újítani, no meg a mieink rendre lesáncolták őket. Kezdetben ugyan még csak néhány pont volt a különbség, majd egyre nőtt a távolság és magabiztosan, a változatosság kedvéért ezúttal 25-13-ra ezt a szettet is behúzták Borsos Liliék.

Budaörsi DSE – Jászberény Volleyball Team 1-3

Jászberény: Shevchuk, Miklai, Borsos, Adamenya, Pintér, Bleicher N. Csere: Lékó (liberó), Halla P.

A mérkőzés krónikájához tartozik még, hogy Miklai Zsanett a meccs elején megsérült, de a 3. szettben visszaállt. Értesülésünk szerint remény van rá, hogy a következő mérkőzésre rendbe jön. Szükség is lesz rá, mert november 26-án vasárnap a többszörös bajnok és kupa-győztes Békéscsaba vendége lesz a berényi női röplabdacsapat.
A felnőttek mellett győzött a JRK junior csapata is, ők a Debreceni Egyetem fiataljait győzték le 3-0 arányban.

Fotó: Gémesi Balázs (archív)

 

 

 

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?