A papírforma érvényesült

Pénteken este játszotta legutóbbi hazai meccsét a Jászberény Volleyball Team. Három hiányzója mellett nem a mieink voltak a Kaposvár elleni mérkőzés esélyesei, ám főként az első játszmában így is sikerült megnehezíteni a bajnokaspiráns dolgát. Azért a papírforma érvényesült, és vendégsiker született.

Szerényi Gréta, Ekaterina Silchenkova, Ivana Bulajic sérüléssel küzdenek, ennek ellenére remekül kezdtük a Kaposvár elleni meccset. Faragó Fanni sáncolásaival, vagy épp Borsos Lili és Jessica Ventura szép támadás-befejezésével 10-7-re vezettünk az éllovas elleni nyitó szettben. Érződött, komolyan gondolta Makai Péter, hogy nem kíván asszisztálni a dunántúliak vereségéhez – a sérüléshullám dacára sem. A rivális időkérése azonban megtette a hatását: 10-11-nél már Makai Péter vonta maga köré a játékosait. Innentől kezdve elképesztő izgalmakat tartogatott a szett: Jessica Ventura leütésével például 15-15-re egyenlítettünk, ám a következő három pont egyaránt a dunántúliak neve mellé került. 18-21-nél kanyarodtunk a játszma hajrájához, s ekkor Jessica Ventura kétszer is villant nálunk, majd Borsos Lili nyitásával 21-21-re kiegyenlítettünk. Sőt, Tóth Eszter nyitásával 24-24-re is egalizáltunk, fordítani viszont nem tudtunk (24-26).

Hiányzóink dacára remekül tartottuk magunkat a bajnokaspiráns ellen, s érződött, a második szettben is ugyanez volt a célunk. Faragó Fanni sáncolása után azonban gyorsan 2-7-re módosult az eredmény. A 0-5-ös negatív sorozatot Radomszki Boglárka rafinált megoldása zárta le, ám aztán újabb nyitásrontás miatt bosszankodhattunk – szerencsére a vendégek is. A hátrányunk azonban továbbra is jelentős maradt, ezért Makai Péter bizalmat szavazott Mizsei Leilának Mészáros Zsófia helyén, s rögtön adott is egy remek labdát Jessica Venturának. Perceken belül Borsos Lili is remekül zárta le az akciónkat, ám továbbra sem voltunk képesek megszorongatni a Kapos-partiakat és ez Jessica Ventura újabb nagyszerű megmozdulása ellenére a játékrész folytatásáról is elmondható volt (17-25).

A harmadik szett elején úgy tűnt, mindkét térfélen gondok akadtak az összpontosítással, ugyanis mind a nyitásokba, mind a támadás-befejezésekbe viszonylag sok hiba csúszott. Ennek is köszönhetően 3-3 után 6-6-ra egyenlítettünk. Sőt, az időközben mégis pályára lépő Szerényi Gréta nyitásból szerzett nálunk pontot. A folytatásban azonban egyre inkább a korábbi játékosunkat, Szerencsés-Miklai Zsanettet is foglalkoztató kaposváriak akarata érvényesült (9-14). Ráadásul úgy nőtt a bajnoki éllovas előnye, hogy közben egyre több fiatal röplabdázójának és cserejátékosának biztosított játéklehetőséget a vendégek vezetőedzője, Sasa Nedeljkovic. Aztán 13-17-re, majd 17-21-re alakítottuk az állást, kicsit felélesztve a reményeket, ennél szorosabbá azonban nem tudtuk tenni a játszmát, illetve a meccset (19-25).

Jászberény Volleyball Team-1.MCM-Diamant Kaposvár 0:3 (-24, -17, -19).

Jászberény Volleyball Team: Mészáros Zsófia, Tóth Eszter, Faragó Fanni, Jessica Ventura, Radomszki Boglárka, Borsos Lili. Liberó: Iga Piatek. Csere: Mizsei Leila, Szerényi Gréta. Vezetőedző: Makai Péter.

Makai Péter: „Tudjuk a körülményeket, de a csapat ilyen szerkezetben is összeszedte magát és jól játszott. Vannak bizonyos fegyelmezetlenségek, amelyeket orvosolnunk kell és akkor még szorosabb meccseket tudunk majd játszani. Nagyon örülök, hogy az egyaránt jászberényi nevelésű Faragó Fanni kezdőként, Mizsei Leila pedig csereként játszott stabilan és megbízhatóan.”

Latest posts by Budai Levente (see all)

Budai Levente

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?