Olimpiai döntőben a Liskások

A játékos sportverseny után újabb országos diákolimpiai elődöntőt rendeztek Jászberényben, mégpedig a röplabdás lányok részére. A sporteseménynek ezúttal is a Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola sportcsarnoka adott otthont.

A sporteseményen jelen volt Veres Pál, a JNSZM Diáksport Szövetség titkára is, aki elmondta, hogy főleg azért kapta Jászberény a női röplabda rendezési jogát, mert évek óta kimagaslóan szerepelnek mind az általános, mind a középiskolás röplabda diákolimpiákon, valamint nagyon jók a feltételek egy ilyen esemény lebonyolítására. A Liska József Katolikus Erősáramú Szakközépiskola csapata előzőleg – megelőzve az LVG-t -, megyei bajnok lett. A február 6-án rendezett országos elődöntőben Bonyhád, Dunakeszi és Nyíregyháza középiskolásai érkeztek hozzájuk, hogy eldöntsék az elsőség kérdését. Az elődöntőben a berényi lányok sima győzelmet arattak Bonyhád ellen, viszont a másik ágon hatalmas küzdelemben a dunakesziek legyőzték az esélyesebbnek vélt Nyíregyháza középiskolásait, így a Katolikus Erősáramú Szakközépiskola lánycsapata Dunakeszivel döntőzött, és ezt a mérkőzést is meggyőző fölénnyel megnyerték. Ezzel természetesen elsők lettek és bejutottak az országos döntőbe.

– A röplabda országos döntőt általában egy nagyvárosban bonyolítják le, ahol a rendezőkkel együtt nyolc csapat vesz részt. Itt már nagyon erős ellenfelekkel találkoznak a lányok, hiszen a „topcsapatok” játékosai szerepelnek egy adott középiskola együttesében. Mindezek figyelembe vételével is nagyon szeretnénk a dobogóra kerülni – nyilatkozta Deme Gábor a JRK szakmai igazgatója. A Liska József Katolikus Erősáramú Szakközépiskola lánycsapatának tagjai mindannyian a Jászberényi Röplabda Klubban játszanak, így minden esélyük megvan, hogy a dobogón végezzenek majd az országos döntőben.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?