Rangadót veszített a JRK

A Jászberényi Röplabda Klub harmadik helyen várta a Magyar Kupa és bajnoki ezüstérmes Óbuda Vasas együttesét november 11-én. Mivel a fővárosi gárda az MTK elleni verséggel kezdte a szezont, győzelmi reményekkel lépett pályára a jászberényi együttes, de a bravúr mégsem sikerült.

Fővárosi vezetéssel kezdődött a rangadó a Bercsényi úti játékcsarnokban, de a berényi alakulat gyorsan egyenlített, és fej-fej mellett haladt a két együttes. Aztán ahogy elértek a nyolcadik pontig, egyre inkább a Vasas akarata érvényesült. A JRK edzője Deme Gábor több cserét is végrehajtott, de nem sikerült a fővárosiak lendületét megtörni, így 25-14-re nyerték az első játszmát a vendégek. A második etap elején is maradt ez a forgatókönyv. Az óbudaiak domináltak, majd feljavult a JRK játéka. Koncentráltan sáncoltak, és a támadások is rendre eredményesek voltak. Már 23-21-re is vezetett együttesünk, ám kemény hajrát indított a Vasas és megfordítva az eredményt, a második szettet is behúzták 25-23-ra. Úgy tűnik a lányokat ezt lélektanilag megviselte, mert a harmadik szettben már nem tudtak új erőre kapni. Így a Jókay Zoltán együttese megérdemelt győzelmet aratott a Jászberényi RK otthonában.

Jászberényi RK – Vasas Óbuda 0-3

A mérkőzést pénteken este rendezték, vasárnap pedig váratlan döntést hozott a JRK elnöksége. – „A Jászberényi RK vezetősége tájékoztatja szurkolóit, hogy Deme Gábor vezetőedzővel és Makai Péter másodedzővel szerződést bontott. A vezetőedzői posztot Branislav Franic veszi át. A horvát szakember többek között dolgozott vezetőedzőként a Mladost Zagreb és a Spartak Subotica gárdáinál is.” – szól a közlemény. Két mérkőzést a fővárosban játszanak a lányok hét közben, vasárnap pedig az MTK lesz a vendég Jászberényben.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?