Átadták a megbízólevelet

Április 25-én, 14 órakor ünnepélyes keretek között adták át Pócs János, megválasztott országgyűlési képviselő megbízólevelét a Jászberényi Polgármesteri Hivatal dísztermében.

A megjelenteket a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei 02. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság elnöke, dr. Szabó Csaba üdvözölte, aki megköszönte a résztvevők szakértő munkáját, majd rövid értékelő beszédében kitért a Jászságot érintő, választással kapcsolatos adatokra. Elmondta, hogy a választások alkalmával minden zavartalanul zajlott, rendkívüli esemény nem történt.

A választókerülethez tartozó 20 településen a választói névjegyzékben szereplők száma 71 104 fő volt.

Átjelentkezett 1500 választópolgár, a külképviseleti névjegyzékben pedig 235 fő szerepelt. Összesen 72 839 választópolgár volt jogosult szavazatát leadni. A 83 választókerületi szavazókörben 47 033 fő jelent meg, s 1564 szavazatot adtak le külképviseleten, illetve átjelentkezéssel. A részvételi arány 68, 35%-os volt. A továbbiakban kitért a 23 jelöltre, akik közül a legtöbb, 24 549 szavazatot Pócs János kapta, melynek megfelelően a 02. számú egyéni választókerület országgyűlési képviselője lett a következő 4 évre.

Sok sikert kívánt munkájához, majd átadta a szót Pócs János képviselőnek, aki beszédében kifejtette, hit, szeretet, alázat és összefogás nélkül nem jöhetett volna létre az a példátlan siker, melynek köszönhetően kormánypárti képviselőként harmadjára is az emberek és az igazság szolgálatába állhat. Büszkén kijelentette, hogy a Jászság országosan is átlag fölött teljesített, hiszen több mint 4000 új szavazóval bővült idén a mellettük álló, nem valaki vagy valami ellen, hanem egy közös értékrend érdekében szerveződő résztvevők létszáma. Köszönetét fejezte ki a polgármesterek, jegyzők, önkormányzati dolgozók valamint a gazdasági vezetők munkájáért, akik jelképes kapocsként működnek a kormány és az emberek között, megteremtve így a méltán híres jász egységet.

Végezetül hozzátette, hogy most még keményebb elvárásoknak kell majd megfelelniük, de szerencsére olyan miniszterelnököt választottak az állampolgárok, aki az ország érdekében „mindig véghezviszi, amit a fejébe vesz.” Zárásként elmondta, minden település, minden család, minden ember fontos, mert soha nem a hatalomnak van igazsága, hanem az igazságnak van hatalma.

A megbízólevél ünnepélyes átadását követően Szabó Tamás polgármester pezsgős koccintásra invitálta a megjelenteket.

Kazsimér Nóra

Kazsimér Nóra

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?