Bejárás a hetes körzetben

A hetes számú választókörzet egy szeletét járta be április 17-én, szerdán délután Szabó Tamás polgármesterrel és Szatmári Anikó helyi képviselővel az élen a város vezetése. Ezt követően a Sün Sámuel Óvodában lakossági fórumot tartottak, ahol a jelenlévők felvetéseire, problémáira a képviselő-testület és a területek illetékes vezetői válaszoltak.

A bejárás a Csörsz utca Gyöngyösi útba való betorkollásától indult, melynek közelében kijelölt gyalogátkelőhely létesítését kérte a környék lakossága, a forgalmas főúton való átjutás biztonságossá tétele érdekében.

A közelben lévő utcákat végig járva egyértelműen látszott, hogy a körzet érintett részében lakók legnagyobb problémája a mellékutak állapota. Szatmári Anikó a körzet önkormányzati képviselője is rámutatott, hogy a Nádverő, Túzok, Érhát, Frankel Leo, Hableány utcák mindegyike megérett a felújításra – és sorolni lehetne még, mert igen sok mellékutca van, ami hasonló állapotú. Ezt az igényt a térség lakói a bejárás alkalmával személyesen is megerősítették.

A jelenlévők szemrevételezték a látványos és sokak által várt fejlesztés, a Hableány és Érhát utcák kereszteződésében kialakított, a kor igényeinek megfelelő játszóteret. Az elmúlt évi egyéni képviselői keret terhére létrehozott közösségi tér komfortosabbá tételéhez egyelőre az árnyékot adó napvitorlák hiányoznak, de ezeket heteken belül kihelyezik.

A bejárás körsétáját követően lakossági fórum kezdődött a Sün Sámuel óvodában. Felvezetésképpen Tamás Zoltán, a Városfejlesztési Bizottság elnöke beszélt a város több pontján elkezdődött, vagy rövidesen induló fejlesztési tervek kivitelezési munkáiról.

A megjelentek részéről legtöbb hozzászólás és észrevétel a belterületi mellékutak minőségéről, közlekedésbiztonságuk növelésének lehetőségéről, a járdák, csapadékelvezető árkok rendbetételének szükségességéről érkezett.

Szabó Tamás polgármester válaszolt az utakkal kapcsolatos kérdésekre, és megerősítette, hogy a városi költségvetésből, illetve a fejlesztési hitel felhasználásával folyamatosan, ütemezetten kívánja az önkormányzat az utcákat megújítani.

Szatmári Anikó, a körzet képviselője elmondta, hogy a város útjainak javítására 150 millió forintot különített el költségvetésében az önkormányzat. Ebből a keretből a 7. körzetben tervezetten a Bakki József utca, illetve a körzethez kapcsolódó Négyszállás terület kápolnája melletti út javítására lesz mód, valamint parkolót szeretnének építeni, amire nagy szükség lenne a Sün Sámuel óvoda közelében. A fejlesztéseknél maradva egyebek mellett beszámolt a járdák, szikkasztó árkok kialakításáról, beszélt – a lakossági kérésnek megfelelően –, az érparti játszótér közelében létrehozandó kutyafuttató tervéről is.

A kutyafuttató helyéről véleménykülönbségének adott hangot egy, a közelben lakó érintett. A képviselőasszony válaszában kitért arra, hogy azért szeretnének azon a közösségi helyen elkerített kutyafuttatót létrehozni, mert így minden együtt lehetne, és az ebek nem tudnának a gyerekek közé, és homokozójába belemenni.

A lakossági fórumon elhangzott kérések, bejelentések, panaszok mindegyikét feljegyezték és külön-külön megvizsgálják a városüzemeltetés munkatársai. Az ígéret szerint már az elkövetkező héten újra végigjárják a megjelölt helyszíneket, hogy a leggyorsabb és leghatékonyabb módszerrel orvosolhassák a hibákat.

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?