Pusztított a vasárnapi szélvihar

Bőven akadt munkájuk a jászsági hivatásos és önkéntes tűzoltóknak a vasárnap délben esővel és nagy erejű széllel érkező hidegfront okozta károk felszámolásával. Legtöbb esetben fakidőléshez riasztották a tűzoltókat, de a Jászság településein részleges áramkimaradást és helyenként vezetékszakadást is okozott az ítéletidő.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében vasárnaptól hétfőig több mint száz helyre riasztották a katasztrófavédelem munkatársait. Jászberényben 35 feletti volt a riasztások száma, de a tűzoltók vonultak a vihar okozta káresethez Jászfényszarura, Jászárokszállásra, Jászladányra és Jászjákóhalmára is. S. Tóth Anikó megyei katasztrófavédelmi szóvivő lapunk kérésére elmondta, hogy a műszaki mentésben a jászberényi hivatásos tűzoltók mellett a Jászság vonulási engedéllyel rendelkező önkormányzati és önkéntes tűzoltóegységei kivétel nélkül részt vállaltak.

Az esetek többségében faágak és kidőlt fák torlaszolták el az utakat, járdákat, de a városban ledőlt kéményhez is riasztották a katasztrófavédelem munkatársait. A Szövetkezet úton az egyik társasház bejáratát zárta el egy fenyőfa, a Jászai Mari úton villanyvezetékre dőlt fa, míg a Kossuth Lajos úton egy buszmegállót rongált meg a ráboruló fa.

A Zagyva-sétány hatalmas fűzfáit sem kímélte a szélvihar, a leszakadt gallyakat, ágakat hétfőn takarították el a JVV Nonprofit Zrt. munkatársai.

Gergely Csilla

Gergely Csilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?