Kreatív verslánc

A nyolcvannyolcadik ünnepi könyvhéthez csatlakozva rendezte meg a városi könyvtár a Könyves Csütörtököt, immár kilencedik alkalommal. A Fürdő utcai park ideális helyszínnek bizonyult, és az időjárás is remek volt az egész napos programhoz.

Kellemes volt a fák árnyékában időzni, ahol a sátrak alatt a nagyokat könyvvásár és irodalmi rejtvények, a kicsiket kézműves foglalkozás, az ovisokat pedig kifestők, játékos feladatok várták. A rétre kiterített szalmazsákokat igény szerint ki-ki pihenésre, olvasgatásra vagy párnacsatára használta. Ismét nagyon kreatív alkotás született a „Folyton folyvást folytassa” elnevezésű versláncból és az ingyenes beiratkozási lehetőséggel is többen éltek a nap folyamán.

Újdonságként megjelent az OTP Bank és az O.K. standja, ahol a tudatos pénzügyi gazdálkodásról tájékozódhattak játékos formában a látogatók.

A felső tagozatosoknak hirdetett Titkok könyvára és a felnőtteknek szóló Titkok könyvtára 14+ elnevezésű irodalmi kalandtúrák nyerteseit délután öt órakor hirdették ki. A fődíj mindkét játékban tablet volt, a szerencsés nyertes legnagyobb örömére.

Utolsó felvonásként a Kávészünet zenekar szórakoztatta a közönséget. Műsorukban Ady, Petőfi, Csokonai, József Attila, Nagy László versei kaptak zenei aláfestést, sőt a produkció végén a lelkes közönségtől még táncos kíséretet is.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?