Sikeres szezonzárás

Június második hétvégéjén a JSE Kondor ITF Taekwon-Do szakosztálya a tavaszi versenyszezon utolsó nemzetközi tornáján vett részt Romániában, ahol szokásukhoz híven kiválóan szerepeltek.

A Nagyváradon megrendezett Román Taekwon-Do Bajnokságon hét nemzet több mint kétszáz versenyzőjéből álló mezőnyben három versenyszámban (formagyakorlat, küzdelem és speciáltechnikai törés) három arany, két ezüst és négy bronzérmet szerzett a hat berényi fiatal sportoló.

A nap kezdéseként Bábosik Boglárka a zöldöves ifjúsági lányok között formagyakorlatban mindenkinél jobbnak bizonyult. Ugyanebben a versenyszámban Tűzkő Olivér az ifjúsági zöldövben, míg Klein Gergő a serdülő pirosövben állhatott fel a dobogó harmadik fokára, Török Karola pedig a serdülő zöldöves lányok között második helyezést szerzett.

Banka Csaba tökéletes akadály feletti ugrásának köszönhetően az ifjúsági speciáltechnikai törés versenyszámban, majd küzdelemben is harmadik helyezést szerzett.

Küzdelemben Török Karola a döntőig menetelt, ahol az extra hosszabbításban kapott ki egyetlen ponttal, Klein Gergő és Száraz Gergő viszont nem talált legyőzőre súlycsoportjában.

Ezzel véget ért a tavaszi versenyszezon, mely során négy nemzetközi taekwon-do tornán és három kickbox versenyen vett részt a Taekwon-do Szakosztály. – Kilenc tagunk összesen 45 (14 arany, 11 ezüst és 20 bronz) érmet gyűjtött össze. A munka azonban nem áll meg, rövid pihenőt követően elkezdődnek a nyári alapozó edzések és edzőtáborok, valamint a nyár folyamán övvizsgára is készülünk – nyilatkozta lapunknak Soós László szakosztályvezető.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?