Tárlat gyermekszívből

Jászberény Város Óvodai Intézménye idén is megszervezte a Tavaszi Zsongás című gyermekmunka kiállítást, a város összes óvodájának részvételével.

Május 8-án az Ifjúsági Ház nagytermének paravánjait vidámságról és boldogságról árulkodó alkotások árasztották el, a betérő szemlélődők legnagyobb örömére. Melengető érzés volt elmerülni a gyermeki lélek rejtelmeiben és csodálni a kreatív technikával készült alkotásokat.

A Tavaszi Zsongás című gyermekmunka kiállítást évről évre megrendezi Jászberény Város Óvodai Intézménye, ahol nemcsak az intézmény, hanem a város mind a 11 óvodája bemutatta a gyermekek legjobban sikerült munkáit. A kiállítás megnyitó a táncos lábú apróságok játékos néptáncbemutatójával vette kezdetét, majd Farkas-Gattyán Adrienn Zóra művészettörténész, a Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria munkatársa méltatta a kiállítást.

Örömét fejezte ki, hogy a város valamennyi óvodája részt vett a kiállításon, amely szép szimbóluma az összefogásnak. A rajzok vidám, élénk gyerekekről árulkodnak, akik szívből készítették alkotásaikat. „Képeik alapján betekintést nyerhettünk lelkivilágukba, s felfedezhettük a bennük élő ősi ösztönök felszínre törését.” Adrienn kiemelte az egész tárlatból áradó pozitív energiát, amely kiszakítja a rohanó világból betérő érdeklődőt a mókuskerékből és erővel tölti fel a folytatáshoz. Az óvodás gyermekek alkotásai változatos témakörökben, sokféle technikával készültek, többek között ceruzával, festékkel, valamint origami módszerrel is. A környezettudatos szemlélet jegyében újrahasznosított tárgyak is megjelentek az alkotásokon, mint például papír tányér, kupak, papírguriga, vattakorong vagy jégkrém pálcika.

Az ünnepélyes megnyitót követően a jelenlévők alaposabban is szemügyre vehették a gyermekmunkákat, melyek közt a dicsőségtáblán azon gyermekek nevét is láthatták, akik az elmúlt évben több rajzpályázaton is sikerrel szerepeltek. Ők Ronkay Tünde (Központi óvoda, tehetségfejlesztő csoport), Bércesi Hanna (Központi óvoda), Szkupi Lili (Központi óvoda, tehetségfejlesztő csoport), Csányi Tamás (Központi óvoda, tehetségfejlesztő csoport), Máté Fanni (Központi óvoda), Szokolai László (Zengő óvoda), Gyetvai Jázmin (Központi óvoda) és Tóth Krisztián (Hétszínvirág óvoda).

Gergely Csilla

Gergely Csilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?