Újra nyitva állnak az óvodák

A vészhelyzet enyhítését követően május 25-től újra nyitva állnak az óvodák a szolgáltatást igénybe venni kívánók előtt. Beszteri Évát, a Városi Óvodai Intézmény vezetőjét kérdeztük az óvodai rendről.

Az intézményvezető asszony elmondta, hogy a város óvodái folyamatosan töltik fel a rendelkezésre álló helyeket. Valamennyi kisgyermek vissza tud menni az oviba május utolsó hetétől. A kicsiket külön orvosi igazolás nélkül is fogadják az intézmények. A fertőtlenítés folyamatos, a beléptetés szigorú szabályok szerit zajlik, mert a gyermekek biztonsága, egészsége a legfontosabb. A szülők örömmel fogadták az újra nyitást, hiszen sokuknak már jelentősen megfogyatkozott a szabadsága a vészhelyzet alatt. Egyébként mindvégig megértőek voltak és jelenleg is együttműködők, amelyért köszönetét fejezte ki az igazgató asszony.

A foglalkozások, az iskolaelőkészítők a régi rend szerit zajlanak. Az óvodai búcsúztatókat megtartják, de csak szigorúan a ballagó gyermekek szülei vehetnek rész az ünnepségen, amelyet szabad téren rendeznek. Rossz idő esetén a ballagás elmarad. A nyári szünetben az előző években megszokott ügyeleti rend működik majd.

Az óvodai beiratkozás kapcsán június 16-án vagy 17-én kell felkeresni adategyeztetés céljából a nyilatkozatban igényelt tagóvodát.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?