Köszönet az adományozóknak

A szent Erzsébet Kórház elismert énekművészek és Jászsági cigányzenészek koncertelőadásával köszönte meg a járvány során segítő kezet nyújtó támogatók önzetlen hozzájárulását.

Az udvar kellemes árnyékát kihasználó megjelenteket, egészségügyi dolgozókat és adományozókat Sinkó-Káli Róbert igazgató köszöntötte, aki elmondta, ez a nap azoké, akik biztosították támogatásukról a Jászság Egészségéért Alapítványt és azon keresztül a kórház kollektíváját.

„A társadalmi szerepvállalás és segítség egy genetikailag kódolt tulajdonsága a Jászságban élőknek. Amikor a vírus felütötte a fejét és gyakorlatilag egy háború óta nem észlelt állapot lépett az országba, ez a helyzet átalakította az életünket, az egymással való kapcsolatunkat, átalakított munkahelyeket, mindent, ami korábban kiszámítható volt.

Nem csak a nagyvállalkozók, nagy cégek képviselői, hanem magánszemélyek, civil emberek szinte erejükön túl nyújtottak támogatást a kórháznak, hogy a vírus elleni védekezés biztonságosabb szinten valósuljon meg.” – fogalmazott a kórházigazgató, aki egy felhúzott rugóhoz hasonlította az egészségügyet, tekintve, hogy a koronavírus második hullámának küszöbén állunk.

Külön üdvözölte Pócs János országgyűlési képviselőt, Jászárokszállás rendszeresen adományozó polgármesterét, Gergely Zoltánt, valamint minden további támogatót, akiket felsorolni végeláthatatlan lenne. Köszönetét fejezte ki a közel 15 millió forintnyi beérkezett hozzájárulásért, melyből rengeteg intézkedést és beruházást tudtak megvalósítani, köztük az országban másodikként felállított szűrősátor beszerzését is.

A folytatásban Zsiga István prímás és cigányzenekara felajánlásból, neves jászsági énekművészek közreműködésével hallhattuk a hála szívmelengető dallamait, vidám operett slágereket, melyek valamelyest megszépítették az újabb hullám előtti, még nyugalmas időszakot.

 

Kazsimér Nóra

Kazsimér Nóra

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?