Repülőjegy Amerikába tízezer forintért?

Utazás olcsó repülőjeggyel, kényelmesen, a világ bármely pontjára. Ez a néhány szó az, ami biztosan nem férne meg egy mondatban, ha nem a témában jártas Utazómajom mondaná. De mindez hogyan kivitelezhető? – arról március 17-én a Bakancslista sorozat második előadásán Tóth Ákos, az utazómajom bloggere mesélt.

Melyik turista ne vágyna a Hawaii szigetvilág felfedezésére, a fehér homokra, a kristálytiszta, türkizkék óceán vízére, vagy épp a fényűző Dubai látnivalóira? A felhőkarcolók sokszor vetekedhetnének a horribilis árakkal, amely szintén az égi plafont súrolja. Viszont, ha nincsenek felesleges százezrek a családi nyaralásra, akkor sem kell kétségbeesni.

Tóth Ákos öt éve ült először repülőre, azóta közel 123 alkalommal utazott és számos helyen vendégeskedett. Európából csaknem tízezer forintos repülőjeggyel megjárta New York városát, Budapestről Katarba pedig mintegy ötvenezer forintért repült, és a sornak itt még koránt sincs vége.

Tapasztalataiból merítve tartott előadást az Ifjúsági Házban, elkalauzolt az online utazási irodák világába, a légitársaságok kedvezményein át a hotelfoglalásig. Megközelítőleg ötven honlap és fórum linkjét osztotta meg az érdeklődőkkel, valamint rengeteg tippet, trükköt hozott napvilágra.

A jó repjegyvadászok ismérve, hogy rugalmasak és szemfülesek, nem félnek módosítani az útvonalon a spórolás érdekében. Azt már minden rutinos világjáró tudja, hogy az utolsó időponti repjegyvásárlás nem éppen gazdaságos. De azt már kevesebben, hogy érdemes az akciós jegyet mindig egy főre foglalni, így elkerülve azt, hogyha elfogytak a kedvezményes repjegyek, akkor a többit is eredeti áron vásároljuk meg.

A bankkártyák vagy a pontgyűjtő kedvezmények hallatán többen a pénztárcájukban kotorásztak keresve az optimális lehetőségeket, mellyel számos extrára lehet szert tenni.

Sok bosszúságot okozhat, ha késnek a repülőgépek, vagy rosszabb esetben törlik a járatot, igaz? Jó tudni, hogy mindezt a légitársaságok zsebbe nyúlósan honorálják, csak jó ajtón kell kopogtatni.

Az Utazómajom rendre összegyűjti a legolcsóbb ajánlatokat, miközben úti élménybeszámoló blogján ízelítőt ad a világ lenyűgöző tájairól. A repjegy vadászatot láthatóan sokan szeretnék elsajátítani, hiszen a Tourinform rendezvényén a késve érkezőknek igencsak sasolni kellett a jobb helyekért. Az érdeklődők közel fele Budapestről érkezett, abban reménykedve, hogy a fővárosban is sor kerül a népszerű előadásra.

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?