Önfeledt báli forgatag

Február 18-án, szombaton este hét órától a Gépipari Tudományos Egyesület Háztartási Gépek Szakosztálya tartotta Műszaki bálját a Déryné Rendezvényházban. A színpompás vendégfogadó koktélok mintha előre vetítették volna a hajnalig tartó mulatság forgatagát.

A rendező szakosztály titkára, Szikra István megnyitó beszédében röviden visszatekintett az 1960-as években indult mérnöki bálokra. A Fémnyomó gyárban, majd a Lehel Hűtőgépgyárban szűk szakmai közönség számára szerveztek zenés kikapcsolódást ígérő eseményeket. Aztán a városra és a Jászságra is kiterjesztették a résztvevők körét, s immár 23. alkalommal csendülhetett fel a zene.

A szervezők közül ő és Kuzén Zoltán vett részt a kezdetektől máig minden alkalom megszervezésében – természetesen feleségeikkel, családjukkal együtt.

A bál nyitottságát mutatja, hogy a tavalyi bálkirálynő Lakatos Luca a Dunántúlról érkezett, s ezúttal is számos vendég érkezett távolabbi városokból, köztük Ruszinkó Ádám államtitkár. A közös alap a barátság, a munkában, közös hobbiban való összetalálkozás. Szöllősi Gabriella, az est háziasszonya ezt a mosolygós, nyitott szemléletet vitte végig az este folyamán, megérezve, hol van a határ a megtervezett program percre pontos gördítése, és a pillanatnyi hangulat szárnyalásának elősegítése között.

A szervezők biztosra mentek, amikor előzetesen az Aranysas étterem csapatánál végigkóstolták a kínálatot, így az előétel marhanyelv, a főétel sertésszűz és a desszert belga csokis szelet egyöntetűen sikeres volt, az éjfél utáni pikáns vadraguleveshez hasonlóan. Ugyancsak telitalálat Berki Sándor hegedűművészre bízni, hogy barátaival, operistákkal ide való műsort állítson össze.

Kanálcsörgés elnémító, a patinás dísztermet a művészet szentéjévé varázsoló pillanatok voltak. A világ bármely koncert termében siker lehetne. Ugyancsak biztos siker a bálkirálynő választás. A szebbnél szebb hölgyek az urakhoz hasonlóan vastapssal köszöntötték Fényes Zsanett megkoronázását, elismerve, hogy a Kód Kft ifjú munkatársa ma itt méltán lett uralkodó.

Egy jó bál persze nem lehet meg forgatag, zene, szoknyasuhogás, finom erotika nélkül. A Pezsgő zenekar nevéhez méltón hozta az alapot, a bálozók pedig hozzátették a magukét – elindulva azon az úton, amit a Szoldance tánccsoport két táncospárja kicsit kihívóbban és kicsit profibban megmutatott.

Vélemény, hozzászólás?