Érvényesítette a papírformát a PVSK Jászberényben

AZ NB I/B-s felnőtt férfi kosárlabdabajnokság piros csoportjában az 5. forduló egyik rangadóját Jászberényben játszották. A Bercsényi játékcsarnokba a bajnoki cím legnagyobb várományosa, a PVSK-VEOLIA vendégszerepelt. A pécsiek ezúttal is bizonyították, hogy nagyon jó csapatuk van, s győztesen távoztak Jászberényből.

A vendégeknél a csapatkapitány Horti Bálint és a vezetőedző Szrecsko Szekulovics nem az ismeretlenbe utazott, amikor Jászberénybe jöttek. Bálint játszott nálunk, s Szekulovics mester is közönségkedvenc volt, amikor a JKSE csapatát irányította. Nem volt véletlen hát az a nagy taps, amit a bemutatás során kaptak.

A találkozó a várakozásoknak megfelelően alakult. A rendkívül erős pécsi kezdő ötös alaposan bekezdett, s a mieink már az első tíz percben csak futottak az eredmény után. Pedig a JKSE nem játszott rosszul, de ezen a napon nem volt esélye a bajnokság elsőszámú esélyesével szemben. A vendégeknél Micsovics, Bíró, Plézer és Horti vitte a prímet, de a kispadon is olyan játékosok vártak bevetésre (Antoni, Frank, Halász), akik korábban az NB I A c-csoportjában is szerepeltek. Az első negyedben szerzett 10 pontos előnyét további hat ponttal fejelte meg a nagyszünetig a PVSK, s így 45-61-es vendégvezetésnél mentek pihenőre a csapatok.

A harmadik negyedben volt olyan időszak, amikor 6-7 pontra csökkent a vendégek előnye, de ennél közelebb nem kerültek ellenfelükhöz Kucsoráék. Kritikus pillanatokban mindig volt olyan pécsi játékos, aki távolról is a gyűrűbe talált, s ez bizony meglehetősen demoralizáló hatású volt. A közönség látta, érezte, hogy a mieink mindent megpróbálnak, de a pécsieknek mindenre volt válasza. Egyébként Puskás Artúr dolgát nagyban nehezítette, hogy Santiago Jordan nem állt rendelkezésére. Kisebb sérülés miatt nem kockáztatták játékát, nehogy rásérüljön, mert akkor akár hetekre is kidőlhet. Így azonban a mieink rotációs lehetőségei csökkentek, míg a másik oldalon Szekulovics mester 11 játékosát forgathatta. A záró tíz perc előtt 11 pontra csökkentett a hátrányát csapatunk (69-80), s még nem szállt el teljesen a remény. A negyedik negyedben viszont nem tudtuk a lépést tartani a továbbra is nagy iramot diktáló vendégekkel, akik lendülete az utolsó percekben sem csökkent, s végül 20 pont fölé tornázták előnyüket.

Sportszerű, jó mérkőzés volt, melyet a jobbik csapat megérdemelten nyert meg, de a vesztesnek sincs szégyenkezni valója.

Jászberényi KSE – Pécsi VSK-Veolia 81-102 (23-33, 22-28, 24-19,12-22)

Jászberényi KSE: Dunai 15/3, Dékány 5/3, Boka-Magó 6/6, Oroszi 5/3, Meleg 6. Cs: Kucsora 22/3, Rátvay 15, Mester 5/3, Horváth N. 2.

PVSK-VEOLIA: Micsovics 22/3, Németh 4/3, Plézer 11, Bíró 15/3, Horti 10. Cs: Mokánszki 11/3, Halász 9/6, Harka 8/6, Frank 7/3, Antóni 5/3, Molnár M. -.

A két vezetőedző a találkozót követően így értkelte a látottakat:

Puskás Artúr, a JKSE vezetőedzője: – Szeretném megköszönni a JKSE-szurkolóknak, hogy a Bercsényiben ezen a mérkőzésen is végig mellettünk álltak. A végén, egy 21 pontos vereség után, „Szép volt fiúkkal!” köszönték meg a csapat játékát. Ez nagyon sokat jelent a fiúknak, s nagyon köszönöm a szurkolóknak. Jár a gratuláció a pécsieknek is. Ők igazi, dörzsölt profikhoz illő játékot nyújtottak és jól menedzselték ezt a mérkőzést. Azért van hiányérzetem, mert az első félidőben túl jó fiúk voltunk, nem voltunk elég kemények. Egy PVSK-nak nem adhatsz egy félidőnyi, 16 pontos előnyt. A második félidőben feljöttünk -7-re is, de a kosárlabda törvénye ezúttal is beigazolódott. Ha puhán kezded a mérkőzést, akkor nincs valós esélyed visszajönni a találkozóba. Ráadásul önmagunkhoz képest nagyon rosszul dobtunk, kihagytunk 8 büntetőt és 30% alatt dobtunk távolról. Ezt a játékot pedig pontra játsszák, s így együtt ez már sok volt. Jó tanulópénz volt ez a találkozó sok fiatal játékosunknak. Gratulálok a PVSK-nak, mi pedig dolgozunk tovább.

Szrecsko Szekulovics, a PVSK-VEOLIA vezetőedzője: – Először is köszöntöm a jászberényi szurkolókat. Nagy tapsot kaptam, s ez is bizonyítja, hogy amikor itt voltam, akkor eredményesek voltunk. Örülök, hogy ezt még most sem felejtették el. A papírforma szerint mi jobbak vagyunk mint a Jászberény, de ezen a napon a JKSE nagyon jól játszott. Nekünk hosszú a kispadunk, hiszen 11 játékost rotálhattam. Ma este nagyon jól játszottunk, de a Jászberényt is csak dícsérni tudom. Nagyon kevés csapat van ebben az osztályban, amelyik bírja azt a ritmust amiben mi játszunk 40 percen át. Gratulálok mind a két csapatnak és minden jót kívánok a JKSE-nek.

Az 5. forduló további eredményei:

BKG Príma Akadémia – DEAC U23 87-83

TF-BP – MEAFC-Miskolc 93-85

PHOENIX-MT Fót – Ceglédi KE 79-78

Újbuda MAFC – Vasas Akadémia 83-87

Budafok – Salgótarjáni KSE 81-89

HÜBNER Nyíregyháza BS – Óbudai Kaszások 72-77

A felnőtt férfi kosárlabda NB I/B piros csoport állása az 5. forduló után:

  1. PVSK-VEOLIA 5 gy 0 v
  2. Vasas Akadémia 5 gy 0 v
  3. BKG Príma Akadémia 4 gy 1 v
  4. Újbuda MAFC 3 gy 2 v
  5. Jászberényi KSE 3 gy 2 v
  6. DEAC U23 2 gy 3 v
  7. TF-BP 2 gí 3 v
  8. MEAFC-Miskolc 2 gy 3 v
  9. PHOENIX-MT Fót 2 gy 3 v
  10. Óbudai Kaszások 2 gy 3 v
  11. Salgótarjáni KSE 2 gy 3 v
  12. Budafok 1gy 4v
  13. Ceglédi KE 1 gy 4 v
  14. HÜBNER Nyíregyháza BS 1 gy 4 v

A hatodik fordulóban a JKSE az Óbudai Kaszások vendége lesz.

  1. forduló – október 28. (szombat)

16.45 óra: Óbudai kaszások – Jászberényi KSE

Óbudai Kaszások Kosárlabdacsarnok

Hajrá JKSE!

 

Fotó: Gémesi Balázs

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?