Győzelem a bajnokságban és a kupában is

Négy nap alatt egy bajnoki- és egy kupamérkőzést is lejátszott a JKSE felnőtt férfi kosárlabdacsapata. Pénteken (október 6-án) az újonc Budafok ellen idegenben bajnoki pontokért, majd hétfőn (október 9-én) a MEAF-Miskolc csapata ellen a Hepp Kupában a továbbjutásért mérkőztek Puskás Artúr fiai, s mindkét összecsapást meg is nyerték.

Érdekes mérkőzésre volt kilátás az NB I/B piros csoportjának 3. fordulójában Budafokon, ahol a JKSE vendégszerepelt. A budafokiak az első fordulóban, hazai pályán 10 ponttal legyőzték az NB I A-csoportjából kiesett Nyíregyházát, míg a mieink a második játéknapon hazai pályán kaptak ki 24 ponttal a nyírségiektől. Nagy kérdés volt a találkozó előtt, hogy melyik csapat, melyik arcát mutatja majd a találkozón. Nos, összességében elmondható, hogy mindkét gárda jól játszott és izgalmas mérkőzésen dőlt el a győzelem sorsa.

Az első félidőben pontosabban dobtak a hazaiak és több lepattanót is szedtek, s ennek köszönhetően 10 ponttal megérdemelten vezettek is a nagyszünetben (48-38). A fordulás után, a harmadik negyedben már 15 pont is volt a hazaiak előnye, ám varázsütésre megváltozott a játék képe. A mieink, Kucsora Csaba vezérletével, Oroszi, Santago és Rátvay ponterősségének köszönhetően innen is fordítani tudtak és 85-80-nál már győztesnek látszottak. Elég volt azonban 2-3- eladott labda és a hazaiak ismét ott voltak a nyakunkon. Az 5 pontos előnyből 3-at sikerült megtartani, s így egy nagyon fontos győzelmet aratott csapatunk (87-90).

Budafok – Jászberényi KSE 87-90 (24-20, 24-18, 22-30, 17-22)

Budafok: Moravcsik 4, Tursics 16/12, Horváth Ár. 12/12, Swanson 20/3, Varga 6. Cs: Hajnal 9/9, Piukovics 7/6, Szántó 7, Dormán 6, Rozs -, Siklós -.

JKSE: Santiago 17/6, Dunai 5/3, Boka-Magó 5/3, Meleg 4, Rátvay 14. Cs: Kucsora 26/3, Oroszi 19/18, Mester -, Dékány -.

A találkozót követően a vezetőedzők így értékelték a látottakat (forrás: mkosz.hu)

Károly Máté, a Budafok vezetőedzője: – Gratulálok a Jászberénynek, összességében megérdemelten nyertek! Szoros mérkőzést vesztettünk, ugyanakkor azt gondolom, hogy nem a végjátékban maradtunk alul. A harmadik negyedben nagyon jól reagáltunk az ellenfél védekezésváltására, támadásban rendre kosarakat tudtunk szerezni, de egyszerűen a védekezésben képtelenek voltunk megfékezni a Jászberényt. Mindig visszakaptuk a hármasokat, a falt plusz gól jó kosarakat, és 15 pontos előnynél egyszerűen nem tudtuk lezárni a mérkőzést. Ellenfelünk visszaváltotta védekezését, kicsit visszaestünk, ők pedig visszajöttek a meccsbe. A védekezésünk végig instabil volt, olyan játékosok szereztek rendre kosarakat, akikre külön készültünk, mégsem tudtuk megállítani őket. Gratulálok még egyszer a Jászberénynek, mi pedig dolgozunk tovább, hogy az ilyen szoros és kiélezett mérkőzésen a jövőben keményebbek és okosabbak legyünk.

Puskás Artúr, a JKSE vezetőedzője: – Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez! Úgy vélem, nem sokan adtak volna egy lyukas forintot sem azért, hogy a harmadik negyed 15 pontos hátrányából megfordítjuk a mérkőzést. Kitaláltam előre egy tervet, ami romokba dőlt, mert a Budafok „szétzsugázott” minket, abszolút uralták a játékot. Aztán el is vesztettük az egyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb játékosunkat, és utána valami olyan lelkierőbe kapaszkodtak a fiúk, amit még én sem tudom, honnan szedtek elő. Emelem a kalapom előttük! Ez a kalapemelés kijár a Budafok csapatának is. Ha meccs előtt valaki azt mondja, hogy 14 triplát dobnak közel 50%-al, akkor biztosan azt gondoltam volna, hogy vesztesen hagyjuk el a pályát, de mégis tudtunk nyerni. Nem egy udvariassági frázis, hogy Budafokon hihetetlenül nehéz nyerni, ma is bebizonyította Károly Máté kollégám, hogy milyen erős csapata van. Szerintem közönségcsalogató meccs volt, alakulhatott volna másképp, mint minden ilyen „egylabdás” mérkőzés, most nekünk jött ki a lépés. Megyünk tovább, a Budafoknak pedig sok sikert kívánok a továbbiakban.

A 3. forduló további eredményei:

PVSK-VEOLIA – TF-BP 122-81

MEAFC-Miskolc – Ceglédi KE 106-90

BKG Príma Akadémia – Vasas Akadémia 68-70

DEAC U23 – Óbudai kaszások 100-58

HÜBNER Nyíregyháza BS – Salgótarjáni KSE 82-84

Phoenix-MT Fót – Újbuda MAFC 63-82

Az NB I/B piros csoport állása a 3. forduló után

  1. PVSK-VEOLIA 3 gy 0 v
  2. Vasas Akadémia 3 gy 0 v
  3. BKG Príma Akadémia 2 gy 1 v
  4. DEAC U23 2 gy 1 v
  5. Jászberényi KSE 2gy 1 v
  6. Újbuda MAFC 2 gy 1 v
  7. MEAF-Miskolc 1 gy 2 v
  8. TF-BP 1gy 2 v
  9. Phoenix-MT Fót 1 gy 2 v
  10. Budafok 1 gy 2 v
  11. Salgótarjáni KSE 1 gy 2 v
  12. HÜBNER Nyíregyháza BS 1 gy 2 v
  13. Ceglédi KE 1 gy 2 v
  14. Óbudai Kszások 0 gy 3 v

A bajnokság 4. fordulójában a JKSE Salgótarjánban lép majd pályára

október 14. – szombat

18.00 óra: Salgótarjáni KSE – JKSE

Továbbjutás a HEPP Kupában

A pénteki, idegenbeli bajnoki sikert követően nem sok ideje maradt pihenni a JKSE csapatának, hiszen hétfőn már a HEPP Kupában a MEAFC-Miskolc csapatát fogadta a gárda. A hazai pálya előnye mindenképpen a mieink mellett szólt, ám figyelmeztető jel volt, hogy a piros csoportban újonc miskolciak két nagyarányú vereség után nem kis meglepetésre 16 ponttal múlták felül a nyáron alaposan megerősödött ceglédieket.

Nos, ez a találkozó úgy alakult, ahogy arra számítottunk. Bár az első 4 pontot a vendégek szerezték, 10 percnyi játék után már 7 ponttal mi vezettünk (22-15). A második játékrészben felváltva potyogtak a kosarak, mindkét gárda inkább a támadásokra összpontosított, mint a védekezésre. Ezt a negyedet egyetlen ponttal a vendégek nyerték (27-28), s agy a nagyszünetben 49-43-ra a JKSE vezetett.

A találkozó és a továbbjutás sorsa a harmadik tíz percben dőlt el, Ekkor ismét a mieink vették át a játék irányítását és már 20 pont is volt a különbség a csapatok között. A záró játékrész 74-59-es állásnál kezdődött. A mieink biztosan őrizték előnyüket és végül 14 pontos győzelemmel jutottak a következő fordulóba.

HEPP Kupa

Jászberényi KSE – MEAFC-Miskolc 89-75 (22-15, 27-28, 25-16, 15-16)

A JKSE pontszerzői: Kucsora Csaba 17/9, Meleg Károly 16/3, Oroszi Bence 12/6, Mester Márk 11/3, Santago Jordan 9, Boka-Magó Áron 9/6, Dunai Zétény 6, Dékány Imre 4, Horváth Nátán 3, Rátvay Balázs 2,

Győzelmével a JKSE a HEPP Kupa következő fordulójába jutott.

Hajrá JKSE!

 

Fotó: Gémesi Balázs

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?