A HR Direkt Kft. diverzifikációs projektje

Az egykori Hűtőgépgyár mögötti területen, a Felsőmező utca sarkán, modern üzemcsarnok épült az elmúlt hónapokban, amely homlokzatán a HR Direkt Kft. logóját viseli. A Széchenyi Terv Plusz keretében elnyert támogatásból megvalósult beruházás bemutatására és projektzáró sajtótájékoztatóra várta a médiák képviselőit, szeptember 26-án délelőtt, a cég vezetősége.

A hírekben minduntalan hallani vállalatokról, melyek új  tevékenységek, szolgáltatások bevezetésével befektetéseiket diverzifikálják. A szó maga megosztást jelent és kockázat csökkentést vonz maga után. Ezt valamennyi cég  ugyanabból a megfontolásból teszi, minél diverzifikáltabb a kínálata, annál kisebb benne a kockázat.

A HR Direkt Kft. is ezt az utat követte, és a projektzáró sajtótájékoztatón a vállalkozás vezetője, Tamás Márton mondta el és mutatta be mi is valósult meg a beruházás keretében.

A HR Direkt Kft. 2013-as alapítását követően, idei évben ért el ahhoz a mérföldkőhöz, amely alapján, egy összeszerelőüzem megépítésével, divezifikálni tudja tevékenységét. A céget mára az országban, a száz legnagyobb foglalkoztató között jegyzik, 2100 főnek adva munkát és közel 15 milliárdos árbevétellel tud ebben az esztendőben büszkélkedni. A hazai partnercégek sorában tudhatják a legnagyobb koreai, német, francia tulajdonú vállalkozásokat, akikkel együtt dolgoznak.

A HR Direkt Kft. tevékenységi körének diverzifikációja, a piaci kihívásokhoz való alkalmazkodás érdekében, felismerve a beszállítói integrátorok körében betöltetlen piaci rést, az elnyert támogatás segítségével, egy elektronikai és műanyagalkatrész összeszerelő üzemet hozott létre. Kiemelt fontosságú volt számukra, a városhoz való kötődéseik okán, hogy Jászberényben valósítsák meg ezt a projektet és úgy gondolták, a gazdasági környezet stabil és kedvező itt a vállalkozások számára.

A megvalósított projekt összköltségvetése 1 milliárd forint volt, melyből 327 millió forint európai uniós támogatást kaptak, a Széchenyi Terv Plusz keretei között. Igazi zöld mezős beruházás ez, ami egy búzaföldön létesült és hozzá mindenféle infrastruktúrát (áram, víz, csatorna) maguk építettek ki.

A legfontosabb része a projektnek maga a 700 négyzetméteres épület, és ennek lett egy több mint 450 négyzetméteres csarnok része, ahol az összeszerelő tevékenység folyhat, illetve helye van ott a készlettárolásnak, komissiózásnak a munkaállomásokhoz, valamint a késztermék raktározásnak. Az üzemrészben beszerzésre kerültek a munkaállomások, raktári polcrendszerek, targoncák, valamint kézi anyagmozgató eszközök. Az összeszerelő üzemben, a gyártó sorokat a partnerek igényeinek megfelelően tudják majd kialakítani, ami 40 új munkahely megteremtésével jár együtt, ebből 5 fő lesz a szellemi állomány. Az épületen belül létesítésre került egy kétszintes iroda és egyéb kiszolgáló helyiségek, társalgó, irattár, szociális blokkok. A zöldebb, fenntarthatóbb működés érdekében, egy 70 kilowattos napelem energiaforrás építésére is lehetőség nyílt, ami az épület tetejére került elhelyezésre és az irodarész teljes éves fogyasztását finanszírozza.

Második elemeként, a pályázat lehetőséget adott a cég számára, egy professzionális felhőalapú vállalatirányítási rendszer bevezetésére, mellyel a nagy foglalkoztatotti létszámból eredő terheket tudják csökkenteni, bizonyos tevékenységeket automatizálva, ami elsősorban hatékonyságot növeli.

A pályázat keretein belül még szakmai képzéseken vettek részt, mely a célravezetőbb munkavégzést szolgálja.

Azt, hogy mit fognak gyártani az üzemcsarnokban, a gyártósorról való legördüléséig ez nem publikálható, 2024 januárjában kell az első termékeket elkészíteni, utána kerülhet ki erről információ.

A HR Direkt Kft. a támogatásnak köszönhetően bővíthette lehetőségeit, ezáltal hatékonyságát és árbevételét is hosszú távon tudja növelni, az összeszerelő üzem tevékenységének vonatkozásában 1 milliárdos  árbevételt számolnak a 2024. évre vonatkozóan.  A cég jövőbeli céljai között pedig szerepel a most létesített gyártókapacitás teljesítményének, termelékenységének bővítése, mely egy következő beruházási projekt része lenne.

 

 

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?