Körzetbejárás volt a négyesben

Dr. Kertész Ottó, a 4-es számú választókerület önkormányzati képviselője június 14-én, szerdán délután az Ibolya Virágüzlet előtt kezdte a körzet lakói számára szervezett bejárást.

Az eseményen ott volt Budai Lóránt polgármester, Baloghné dr. Seres Krisztina jegyző és Tóth Endre a JVV NZrt. ágazatvezetője is. Innen még másik két helyre is ellátogattak – Potyka utca, Huszár utcai híd – majd a Gazdakörben egy fórummal zárták a körzet lakóival való találkozást.

Az Ibolya virágboltnál igen aktívak voltak a környéken lakók. A két legnagyobb probléma, amit felvetettek az az Ibolya utcában a csapadékvíz elvezetés és az út állapota, valamint a körforgalomra való csatlakozása volt. Utóbbira azért lenne nagy szükség, mert jelenleg nagyon nagy az utca leterheltsége, nagy a forgalom és a járművezetők egyike-másika bizony ott is gyorsan hajt. Dr. Kertész Ottó elmondta, hogy a csapadékvíz elvezetés és az útburkolat javítása szerepel az önkormányzat idei tervei között.

A másik két helyszínen is problémaként említették a csapadékvíz elvezetését, de komoly kifogás merült fel az áramszolgáltató által megbízott azon munkások tevékenységével kapcsolatban, akik a vezetékekre ránőtt faágakat vágják. A lakosok szerint egyrészt a kivitelezés is kifogásolható, másrészt a levágott ágakat a helyszínen hagyják a munkások. A találkozók során több forgalomszervezési kérdés is felmerült, de arról is esett szó, hogy hol, kinek a feladata a rend és a tisztaság fenntartása.

A Gazdakörben is igen aktívak voltak a körzet lakosai. Itt az is kiderült, hogy sokszor azért is az önkormányzatot, a polgármestert hibáztatják a városban, ami egyébként más szervezetek, szervek feladata.

– Azt tapasztalom, hogy a város szinte minden területéről ugyanazokkal a problémákkal keresnek meg bennünket. Úgy látom, hogy 10-20-30 éves problémák jönnek időről-időre elő. Ami számomra újdonság az ilyen találkozók kapcsán, hogy egyre többen azt jelzik vissza, hogy meghallgatásra talál a mondandójuk és a felvetett problémákra megtaláljuk a választ. Kapunk sok ötletet, azaz igen interaktívak ezek a találkozók. Ez jó, mert egy város úgy halad előre, ha meghallgatjuk, tanulunk egymástól – nyilatkozta a fórum végén Budai Lóránt.

– Ez volt a januári választás óta az első bejárás a körzetben. Számomra nagy öröm, hogy minden helyszínen, különösen az Ibolya úti virágboltnál, igen aktívak voltak az ott lakók. Én felajánlottam az itt megjelenteknek, hogyha privátban megadják elérhetőségüket a Facebookon, akkor hírlevélben is tudom majd őket értesíteni arról, hogy mikor, mi történik a körzetben és a városban is. Ezen a csatornán pedig az észrevételeket és a problémákat is jelezhetik majd nekem, hogy azokat minél hatékonyabban orvosolhassuk majd – mondta a körzetbejárást követően dr. Kertész Ottó.

Vélemény, hozzászólás?