Mit képviseljen a képviselő?

A fenti címmel hirdetett játékot dr. Kertész Ottó, az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje, melynek sorsolását január 15-én, szombaton délelőtt az Aranysas Rendezvényházban tartották. A jól tippelők közül öten, egyenként 25 ezer forintos COOP-Star vásárlási utalvány nyertek.

A december 20-án meghirdetett nyereményjátékban választókerületünk tíz, legfontosabbnak ítélt ügyét kellett sorrendbe állítani. A játékosok közül azoknak a neve került a nyereménysorsolás során a képzeletbeli urnába, akik az összesítés után az első három helyre kerülő ügyek sorrendjét eltalálták.

– Egy középiskolai osztályfőnöki órán, ahol a politikáról volt szó, merült fel annak az igénye, hogy kérdezzük meg az itt lakókat, melyek azok az ügyek, amelyek megoldását leginkább fontosnak tartják – tudtuk meg Szekeres Imrétől, aki azt is elmondta, hogy nagyon jó ötletnek találták ezt a javaslatot, s ennek kapcsán hirdette meg azután Facebook oldalán az ellenzék közös képviselőjelöltje, dr. Kertész Ottó ezt a játékot.

A Facebook bejegyzést több mint 30 ezren olvasták és 1 629-en szavaztak. Az alábbi ügyeket kellett sorrendbe állítani:

  1. Minden városban, faluba legyen háziorvos.
  2. Az állam takarékszámlán gyűjtsön a fiatalok számára megtakarítást, amit felhasználhatnak lakhatásra, képzésre.
  3. A gáz, a villany, a víz díja az átlagfogyasztóknak kevesebb legyen, mint a jóval többet fogyasztóknak.
  4. Csökkentség az élelmiszerek adóját.
  5. Minden jászsági gyerek végezze el a középiskolát.
  6. A nyugdíjasok azonos összegű, az átlagnak megfelelő 13. havi nyugdíjat kapjanak.
  7. Minden közmunkás kapjon minimálbért.
  8. Több népkonyha legyen, ahol ingyen ebédet adnak.
  9. Minden városban és faluban legyen wifi.
  10. Legyen kerékpárút a 31-es és a 32-es út mellett.

– A játék során olyan eredményt kaptunk, ami szinte teljesen megegyezik az egészségügyi világszervezet, a WHO ajánlásával: testi, lelki, szociális jólét – mondta bevezetőjében dr. Kertész Otto, aki elárulta, hogy 31-en találták el az összesítést követően kialakult sorrendet az első három helyen.

A legtöbben arra szavaztak, hogy minden városban, faluban legyen háziorvos. A második helyre az élelmiszerek adójának csökkentése került, míg a harmadik legfontosabb az lett, hogy a gáz, víz és a villany díja az átlagfogyasztóknak kevesebb legyen.

Összesen 31-en találták el ezt a sorrendet, s közülük öten nyertek, egyenként 25 000 forintos COOP-Star vásárlási utalványt.

A nyertesek: Dobák Viktor, Cselőtei Adrienn, Droncáné Pataki Anita, Bathó Mária Amanda és Tóth Tibor. A nyertesek közül Tóth Tibor volt jelen a sorsoláson, ő ott vehette át nyereményét, míg a többieknek dr. Kertész Ottó juttatja el a vásárlási utalványokat.

A rendezvényt, melynek kulturális részében Pénzes Tivadar tekerőlanton játszott és énekelt, állófogadás zárta.

Vélemény, hozzászólás?