Az egységes ellenzék képes a kormányváltásra

Varju László, a DK alelnöke, a parlament költségvetési bizottságának elnöke volt a vendég azon a lakossági fórumon február 5-én szombaton a Déryné Rendezvényház emeleti kistermében, melyen a házigazda dr. Gedei József volt, s az ellenzék közös országgyűlési képviselőjelöltje, dr. Kertész Ottó is bemutatkozott.

A fórum bevezetőjében dr. Kertész Ottót hallgathatták meg az érdeklődők, aki elmondta olyan megosztottságot tapasztalt az országban, amelyet meg kell szüntetni. Már a családok legszűkebb körébe is behatolt a politika, s nincs értelmes párbeszéd az oldalak között.

– Úgy érzem, hogy most még fizikálisan és szellemileg is olyan állapotban vagyok, hogy tehetek azért, hogy normális országban éljünk. Az én feladatom nem az lesz, hogy a fenti döntéseket közvetítsem lefelé, hanem az, hogy a településen élő emberek véleményét juttassam el a döntési fórumokhoz – mondta dr. Kertész Ottó, aki azt is megjegyezte, az általuk meghirdetett online játék eredménye fontos jelzés számára, hogy mit is kell képviselnie.

Ennek kapcsán elmondta, hogy a képviselő feladata, hogy a területéhez tartozó településeken élők problémáira segítsen megoldást keresni, függetlenül attól, hogy milyen a politikai beállítottságuk.

– Az a legfontosabb, hogy tudjuk, mitől lesz jobb az életminősége a választókerületben élőknek. Ezért kell dolgoznunk – jelentette ki dr. Kertész Ottó.

Varju László azzal kezdte tájékoztatóját, hogy mára kiderült, az EU-ban csak Bulgáriában nagyobb a korrupció és rosszabb az élhetőség, mint Magyarországon. Ez pedig szerinte mindent elmond a FIDESZ kormányzat elmúlt 12 évéről.

– A folyamatos feszültségkeltésből adódó előnyüket használják ki, miközben a valós problémákról elterelik a figyelmet. Az államadósság kétszerese ma annak, ami 2010-ben volt. A költségvetés hiánya és az infláció is nagyon magas. Magyarország nem tudott élni az elmúlt 12 évben azokkal a lehetőségekkel, melyek a rendelkezésére álltak. Az állami televízió és rádió pártmédiaként működik. A hatalom reszket attól, hogy áprilisban leváltják. Önök a hírvivői annak, hogy eljött az idő a kormányváltásra – mondta Varju László, aki azt is kijelentette, ennek a választókerületnek is új képviselőre van szüksége, s dr. Kertész Ottót ajánlotta a fórum résztvevőinek figyelmébe.

A fórum második felében az érdeklődők kérdezhettek. Felmerült, hogy ilyen média túlsúly ellenében hogyan juttatja el elképzeléseit, terveit a kisebb falvakba is az ellenzék.

– Nagyon sok személyes találkozóra van szükség, na meg arra is, hogy Önök is elmondják környezetükben, hogy mi, miért nem jó most, s miért lesz jobb, ha sikerül a kormányváltás – mondta Varju László, aki hangsúlyozta, hogy az ellenzékben tömörült pártok egységesek és készek a kormányváltásra. Ha pedig ez megtörténik, akkor az ország és a magyar emberek is visszanyerik szabadságukat, derült ki a DK alelnökének szavaiból.

– Meggyőződésem, hogy a fiatalok a korábbiaknál nagyobb számban mennek majd el szavazni április 3-án, s ők változást akarnak. Ezért optimista vagyok, mondta a fórum végén dr. Kertész Ottó.

Vélemény, hozzászólás?