A közösség megtartó ereje

Az Országos Nyugdíjas Polgári Egyesület jászberényi helyi szervezete szeptember 19-én, szombaton találkozóra invitálta az egyéb településeken működő társszervezeteit.

A meghívást mintegy százötven tag fogadta el, akik a Jákóhalmi úti Budai tanyán finom karcagi birkapörkölt ebéddel, nótás és operett szórakoztató műsorokkal, egészségügyi szűrési lehetőséggel és nem utolsó sorban beszélgetéssel töltötték a napot a kellemes környezetben, a simogató őszi napsütés áldásait kihasználva.

A rendezvényt Murvainé Láng Róza elnök nyitotta meg, közvetítette dr. Fazekas Sándor fölművelésügyi kormánybiztos és Hubai Imre, NAK elnök és családja üdvözletét. A vendégeket a Jászság nevében Borbás Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntötte. Elsősorban megköszönte a szervezők és a vendéglátók munkáját, akik a nehéz idők ellenére is életre hívták az eseményt. Manapság még inkább fontos a közösség megtartó ereje, a beszélgetések. Tisztelet mindazoknak, akik vállalva a sokszor fáradságos utazás itt vannak.

Bizalmát fejezte ki, hogy ez az alkalom egy terminus kezdete lehet megalapozva a későbbi közösségi, illetve egyéni találkozásokat, itt a Jászságban, ahol mindig szeretettel várjuk a látogatókat. A program Kovács Istvánné Marika egészségügyi előadásával, jó tanácsaival folytatódott, majd a népdalkörök foglalták el a színpadsátrat jó hangulatot biztosítva az egész napos együttléthez.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?