Szakmai kiválóságok a Szent József Technikumban

Ismét nagyszerű szakmai sikerekről kaptunk hírt Bencsik Ferenctől, melyet a Szent József Katolikus Elektronikai Technikum, Gimnázium és Kollégium diákjai értek el.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara immár 16. alkalommal szervezte meg az országos szakmai versenyeket, melyek döntői 2023. április 24-25. között kerültek megrendezésre Budapesten, a Hungexpo területén, a Szakma Sztár Fesztivál keretében.

A Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) országos döntőinek keretében 57 szakmában, közel 200 tanuló versengett a legjobbnak járó elismerésért, köztük a Szent József Technikum három végzős diákja. A fesztiválon, amelynek kiemelt célja a szakképzés és a szakmaválasztás népszerűsítése, a látogatók megtekinthették az EuroSkills nemzetközi verseny nemzeti válogatóit is.

Iskolánk tanulói a “Liskás” hagyományoknak megfelelően teljesítettek a megmérettetésen. Automatikai technikus szakmában Vágány Zoltán az első, az Ipar 4.0 versenyben Bozsó Dominik az első, Benke Tibor a harmadik helyen végzett. Felkészítő tanáruk Kirják István.

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?