Jász Socca Bajnokság március 15-én

Nemzeti ünnepünk sem múlik el sportesemény nélkül városunkban. A Tehetség SE ugyanis március 15-én rendezi meg a Jász Socca Bajnokságot. Délelőtt az Amatőr Liga, délután a Kiemelt Liga csapatai mérik össze erejüket a Tehetség SE műfüves pályáján.

A Socca Bajnokságot 4×2-es kapura, többnyire a kispályás szabályok szerint bonyolítják le. Csak néhány szabály tér el a kispályás bajnokságban megszokottaktól. Érdekesség, ha az egyenes kieséses szakaszban döntetlenre végeznek a csapatok, akkor a félpályáról rávezetéses büntetőkkel döntik el a továbbjutó kilétét.

Az Amatőr Ligában és a Kiemelt Ligában is 8-8 csapat méri össze tudását. Két négyes csoportban kezdődnek majd a küzdelmek mindkét bajnokságban, hogy azután az egyenes kieséses szakaszban dőljön el a helyezések sorsa.

A tornán számos különdíj is gazdára talál, amiért megéri majd focicsukát húzni. A bajnokok és helyezettek mellett díjazzák a legsportszerűbb csapatot, a leghangosabb szurkolótábort, a legjobb kapust, a cselkirályt és a legjobb játékost is.

Jó mérkőzésekre, nagy küzdelemre van kilátás, azaz nem járnak rosszul azok, akik az ünnepet sporttal töltik.

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?