JKSE: a MAFC ellen már Puskás Artúr vezeti a csapatot

Három nappal a Hepp Kupa négyes döntője után, egy nappal a rájátszás megkezdése előtt, szerdán délután dr. Csiki Zoltán, a JKSE elnöke sajtótájékoztatón mutatta be a Bercsényi Játékcsarnokban az NB I B piros csoportjában szereplő felnőtt együttes új vezetőedzőjét. Miljan Rakicsot, a jászberényiek számára közel sem ismeretlen, Puskás Artúr váltotta, aki csapatkapitánya volt az NB I A csoportjába felkerült JKSE együttesének.

– Miljan Rakicsnak jár a köszönet, mert nem könnyű helyzetben vette át a felnőtt csapat vezetését egy évvel ezelőtt. Egy igen viszontagságos alapszakaszt követően a Hepp Kupában sem sikerült olyan eredményt elérnünk a négy között, amit reméltünk, s úgy gondoljuk, hogy mindenképpen új impulzusra van szükség csapatunknál, hogy a rájátszásban legyen esélyünk jobb eredményt elérni. Ezt pedig Puskás Artúrtól reméljük, akit Jászberényben nem kell különösebben bemutatni, hiszen egykoron a legendás JKSE csapatkapitánya volt. Annak a csapatnak, amelyik kiharcolta az NB I A-csoportba kerülést – mondta bevezetőjében dr. Csiki Zoltán a JKSE elnöke.

Puskás Artúr elmondta, hogy nagyon szép befejezése volt játékos pályafutásának az a nagy jászberényi siker, melynek eredményeként a klub az NB I A-csoportjába került. Szavaiból kiderült, hogy nagyon szívesen emlékezik azokra az időkre, mert egy nagyszerű karakterekből álló csapat kapitánya lehetett.

– Már akkor tudtam, hogy nekem Jászberényben még dolgom lesz. Az elmúlt években többször is szóba került, hogy jövök, de azután valami mindig másként alakult. Most nem sokáig gondolkodtam, amikor megkereste, s az is sokat számított, hogy feleségem is támogatta döntésemet. Nem egyszerű a helyzet, hiszen versenyt futunk az idővel. Mondhatom, hogy az utolsó utáni pillanatban vagyunk, hiszen holnap már egy nagyon jó csapat ellen meg kell kezdenünk a rájátszást. Bár a csapatból korábban senki sem volt a játékosom, de láttam őket játszani a Hepp Kupán is. Azt érzem, hogy egy kis plusz kellene, hogy a csapat a valós tudásának megfelelő teljesítményt nyújtson, mert az biztos, hogy többre képesek, mint amit mostanság nyújtottak. Remélem, hogy én meg tudom adni azt a „szikrát”, amitől az előrelépést reméljük – mondta Puskás Artúr, aki nagyon számít a jászberényi szurkolókra is, akik anno, nekik a bajnoki cím megszerzésekor nagyon sokat segítettek.

A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy a vezetőedző megbízása egyelőre a szezon végéig él, de mindkét fél kinyilvánította, hogy hajlik a hosszú távú közös munkára.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?