Dunaújvárosban járt Budai Lóránt

Dunaújvárosban, február 28-án, vette kezdetét a Dunaújvárosi Estek rendezvénysorozat. A nyitó este vendége Budai Lóránt, városunk polgármestere volt, akit polgármester társa, Pintér Tamás hívott meg egy kötetlen, nyilvános beszélgetésre.

 – Hasonló a helyzet Dunaújvárosban, mint Jászberényben. Ott is van egy egyesület, amely több párt összefogásából jött létre. Ők is nagyarányú többséggel irányítják a várost, s úgy gondolták – valószínűleg a jászberényi történések okán és a 2024-es választások közeledtével -, hogy egy rendezvénysorozatot indítanak útnak Dunaújvárosi Esték címmel. Azért is, hogy igyekezzenek bemutatni a helyieknek a jó példákat, s azt is, hogy lehet másképpen gondolkodni. Lehet egy várost ellenzéki összefogással is sikeresen irányítani. A január 15-i, időközi választásunk után felkerestek és megkérdezték, hogy lennék-e vendége a Dunaújvárosi Esték nyitó eseményének. Én örömmel mondtam igent, már csak azért is, mert Pintér Tamás polgármester urat régóta ismerem. Ő is a Jobbik színeiben indult és nyert, de hozzám hasonlóan 2019 óta nem igazán vesz részt a pártpolitika alakításában. Helyben és sikeresen dolgozik, hiszen nagyarányú győzelmet aratott legutóbb, s úgy gondolom, hogy a 2024-es választáson is jó esélyei lesznek – kezdte beszámolóját a találkozóról érdeklődésünkre Budai Lóránt.

Városunk polgármestere azt is elmondta, hogy egy kérdezz-felelek beszélgetés zajlott, melyet egy moderátor vezetett.

– Nagyon hangulatos beszélgetés volt, melynek során megdöbbentő volt tapasztalni, hogy mennyire hasonlít egymásra a két város. A belpolitikai történések okán és az a szembeszél, amivel ők harcolnak – országgyűlési képviselő, egyéb elemek -, kísértetiesen hasonlít ahhoz, ami nálunk Jászberény is van,  Mindenki arról a „receptről” érdeklődött, ami nálunk működött a januári időközi választáson. Egyetértettünk polgármester társammal, hogy a legfontosabb a hitelesség. Az emberek között kell járni, ismerni kell a problémáikat és ezekre kell megoldásokat keresni – értékelte a Dunaújvárosban tapasztaltakat Budai Lóránt.

Mint mondta, igazán meglepetés kérdést nem kapott, de az meglepte, hogy mennyi a párhuzam a két település között.

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy lesz-e folytatása ennek a találkozónak.

– Azt gondolom, hogy ez egy nagyon jó kezdeményezés. Mi már jó ideje foglalkozunk azzal. hogy hogyan lehetne az embereket jobban bevonni a közéletbe. A lakossági fórumok ideje úgy tűnik, hogy lejárt, s a piaci találkozások sem igazán jó megoldások. Egy kávézóban való találkozás és beszélgetés egy kávé mellett jó megoldásnak tűnik. Náluk biztos, hogy lesz folytatása ennek, s nekünk is el kell azon gondolkodni, hogy Jászberényben hasonló programsorozatot elindítsunk – mondta Budai Lóránt.

 

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?