JKSE: még hat mérkőzés az alapszakasz végéig

Igen sűrű programja lesz márciusban a JKSE NB I/B piros csoportjában szereplő felnőtt csapatának. Az alapszakaszból még hat mérkőzése van a gárdának, melyek közül ötöt márciusban játszanak le, s április másodikán a BKG Príma Akadémia elleni, idegenbeli találkozójával zárják a szezon első felét, majd kezdődik a rájátszás.

A bajnoki tabellán jelenleg 6. JKSE egy helyet javíthat helyzetén, ha megnyeri a DEAC U23 elleni, immár kétszer elhalasztott mérkőzését, s az addigi találkozóin is hozza a papírformát. Ehhez legalább 5 ponttal kell legyőzni a debrecenieket, hiszen idegenben 4 ponttal kikaptak a mieink. Addig – március 28. – azonban még négy bajnokit játszik le a gárda.

A JKSE alapszakaszból hátralévő mérkőzései:

  1. forduló – március 4.

Veszprémi Kosárlabda Klub – JKSE

Papíron a legkönnyebb ellenfél az utolsó helyen álló veszprémi csapat, de nem szabad félvállról venni őket, mert könnyen kellemetlen meglepetés érhet bennünket. Ezzel együtt ezt a mérkőzést nyernie kell csapatunknak. Ősszel, hazai pályán 85-54-re a JKSE nyerte a két együttes mérkőzését.

  1. forduló – március 11.

JKSE – NKA Pécs

Rangadó a javából, hiszen az első helyezettet fogadjuk. Ősszel három negyeden keresztül tartottuk a lépést idegenben a pécsiekkel, majd a záró tíz percben a hazaiak elsöpörték a mieink ellenállását és 94-71-re nyertek.  Az NKA Pécs előnye a másik pécsi csapat, a PVSK-VEOLIA előtt két győzelem, s ez minden bizonnyal elég is lesz az akadémisták alapszakasz győzelméhez. Nekünk viszont nagyon fontos lenne egy bravúr a pécsiek ellen, hogy az 5. helyen zárjunk. Egyáltalán nem lehetetlen küldetés, de ehhez kell, hogy teljes kerettel fogadhassuk a fiatal pécsi csapatot, s a mieink a legjobb tudásukat adják a mérkőzésen.

  1. forduló – március 18.

Salgótarjáni KSE – JKSE

A szezon legemlékezetesebb mérkőzését játszotta a két csapat az ősszel Jászberényben. Kétszeri hosszabbítás után végül a mieink nyertek 103-102-re, de az sem lett volna igazságtalan, ha a vendégek sikerével ért volna véget a találkozó. A salgótarjániak a TF-BP-vel, valamint a ceglédiekkel vannak nagy harcban a még rájátszást jelentő 8. hely megszerzéséért. Azaz, itt sem vár majd könnyű feladat a mieinkre, de ezt a találkozót mindenképpen hozni kell, hogy céljainkat elérjük.

  1. forduló – március 24.

JKSE – TF-BP

Az őszi szezonban kellemetlen és fájó vereséget szenvedtünk a TF-BP ellen idegenben, bár mi számítottunk a találkozó esélyesének (80-75-re nyertek a hazaiak). Most nincs más választásunk, mint visszavágni a fővárosiaknak. Mivel ők is szeretnének a rájátszásba bejutni – a 8. helyért futnak versenyt a salgótarjániakkal és a ceglédiekkel – ez a találkozó sem lesz sétagalopp Miljan Rakics csapata számára.

Elmaradt mérkőzés pótlása – március 28.

JKSE – DEAC U 23

Jelenleg egyetlen győzelemnyi a debreceniek előnye a mieinkkel szemben az 5-6. helyen. Amennyiben ezt a találkozót lejátszották volna, s Ivosev Tamásék 5 ponttal, vagy annál nagyobb különbséggel győztek volna, akkor azonos mutatók mellett mi állhatnánk az ötödik helyen. Az ősszel ugyanis a DEAC U23 74-70-re győzte le Kucsoráékat. Nagy kérdés persze, hogy mire idáig jutnak a csapatok, hogyan áll majd a tabella.

  1. forduló – április 2.

BKG Príma Akadémia – JKSE

A két együttes őszi mérkőzését hazai pályán a mieink nyerték 89-77-re. Most pedig, az alapszakasz végén a debreceniekkel fut versenyt a két csapat az 5. helyért. Így azután egyáltalán nem mindegy, hogy ki, milyen helyzetben kezdi majd az utolsó fordulót. Számunkra az lenne a legmegnyugtatóbb, ha a JKSE-nek már nem lenne tétje ennek a találkozónak. Ez nem biztos, hogy így lesz, s akkor bizony egy nagyon kemény csata várhat a fiúkra.

Számolgathatunk tehát, hogy 4 győzelem elég lesz-e az 5. hely megszerzéséhez, vagy legalább 5 megnyert mérkőzés kell ehhez. Persze az sem mindegy, hogy kit verünk meg, s esetleg kitől szenvedünk vereséget. A legegyszerűbb a helyzet akkor lenne, ha mind a hat hátralévő találkozóját megnyerné csapatunk, hiszen akkor biztos lenne az 5. hely az alapszakasz végén.

Igaz, ekkor is pályahátránnyal várnánk a negyeddöntőt, vélhetően a MAFC vagy a Vasas Akadémia ellen, de velük szemben akkor is lenne esélyünk a legjobb 4 közé kerülni.

Sok ismeretlenes tehát egyelőre, hogy hogyan is alakul a JKSE sorsa az alapszakasz végére, de az biztos, hogy a szurkolók segítségére mindenképpen szüksége lesz a gárdának. Mert az biztos, hogy igen izgalmas lesz az alapszakasz hajrája, s lehet, hogy csak 1-1- pont dönt majd a sorsdöntő találkozókon egyik, vagy másik csapat javára.

Az NB I/B piros csoport állása a 21. forduló után:

  1. NKA Pécs 19 gy 2 v
  2. PVSK-VEOLIA 17 gy 4 v
  3. MAFC 17 gy 5 v
  4. Vasas Akadémia 16 gy 5 v
  5. DEAC U23 12 gy 8 v
  6. Jászberényi KSE 11 gy 9 v
  7. BKG Príma Akadémia 11 gy 10 v
  8. Salgótarjáni KSE 9 gy 12 v
  9. TF-BP 9 gy 13 v
  10. Ceglédi KE 8 gy 13 v
  11. PHOENIX-MT Fót 7 gy 14 v
  12. Óbudai Kaszások 6 gy 15 v
  13. Nagykörösi Sólymok KE 4 gy 17 v
  14. Veszprémi Kosárlabda Klub 1 gy 20 v

A JKSE és a DEAC U23 csapata 1-1 mérkőzéssel kevesebbet, a MAFC és TF-BP csapat 1-1 mérkőzéssel többet játszott mint a többiek.

Hajrá JKSE!

Latest posts by Munkatársunk (see all)

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?