Bejárás a gócpontokon

Budai Lóránt polgármester a vírus hozta veszélyhelyzet mellett igyekszik kiemelt figyelmet fordítani a jászberényieket évek, évtizedek óta bosszantó állapotok megszüntetésére is.

Ennek érdekében a múlt héten több szemlét tartott, intézkedést tett a város együttélést nehezítő, problémás gócpontjain. A város egyik nyugodt utcájában járt, ahol a tulajdonossal, valamint az önkormányzat és a kormányhivatal szakembereivel az ott uralkodó kaotikus helyzet felszámolásáról egyeztette.

Itt a kerítés megerősítése, az udvar rendbetétele és a haszonállatok sorsának rendezése nem várhat tovább. A szomszédok elmondása szerint a rendezetlen portán, közel húsz éve nem történt változás. A városvezető húsz napot kért, hogy végre elkezdődjön a helyzet rendezése.
Több mint egy éve, a város egyik központi utcájában – viszonylag rendszeresen – 4-5 nagytestű kutya tartózkodik közterületen félelemben tartva a járókelőket.

A viszonylag csendes időszak után a napokban újabb kutyatámadásról érkezett hír, ezért a polgármester személyesen látogatott el a helyszínre. A tulajdonossal folytatott megbeszélés keretein belül, szakértők bevonásával megvizsgálta az ingatlan megerősített kerítését, majd arra kérte a gazdát, hogy egy héten belül tegye meg a további lépéseket annak érdekében, hogy a kutyái ne szökhessenek ki és ne okozhassanak riadalmat többé.

A cél egyértelműen nem az ebek elkobzása, hanem a felelős állattartásra való figyelemfelhívás, valamint a környéken lakók biztonságának szavatolása. Mindezeket figyelembe véve, a polgármester néhány napon belül újra a helyszínre érkezett és megtekintette, hogy a tulajdonos eleget tett-e az ígért vállalásnak.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?