A négyes döntőbe jutott a Hepp Kupában a JKSE

Néhány nappal a fővárosban elszenvedett bajnoki vereséget követően a JKSE és a Vasas Akadémia férfi kosárlabdacsapat ismét összecsapott egymással. Ezúttal a Hepp Kupa négyes döntőjébe jutás volt a tét, s egy nagyszerű mérkőzésen a mieinknek sikerült a visszavágás és bejutottak a sorozat legjobb négy csapata közé.

Az előjelek nem voltak túl jók, mert Kucsora ugyan vállalta a játékot – vállsérülés miatt hagyta ki a pénteki bajnokit -, ám többen is betegséggel küszködtek a JKSE játékosai közül, de végül mindenki ott volt a pályán. A fővárosiak a megszokottnál kicsit később érkeztek a találkozóra, de ez nem befolyásolta a kezdés időpontját.

Ahogy a pénteki bajnokin, úgy most is a mieink kezdtek jobban és Ivosev vezérletével magukhoz ragadták a játék irányítását. Jó volt látni, hogy gyorsaságban és harcosságban is felvették játékosaink a versenyt a fiatal fővárosiakkal. Volt már 10-11 pontos is kosarasaink előnye, amely azonban a negyed végére 6 pontra csökkent, mert a Vasas Akadémia nagy erőket mozgósított, hogy hátrányát ledolgozza (26-20).

A második negyedben még jobban játszott Miljan Rakics csapata és fokozatosan nőtt is a különbség a két gárda között. Ivosev mellett Uros Rosic játszott nagyon eredményesen, miközben az idény legjobb védőmunkájának is tapsolhattak a szurkolók. Egy nem várt közjáték is borzolta a drukkerek idegeit: Andrássy és Homoki akaszkodott össze, s a párharc eredményeként a Vasas Akadémia játékosára sportszerűtlen hibát fújtak, míg Homokit kiállították a játékvezetők. Forrtak az indulatok a pályán és a lelátón is, mert sokak szerint azonos büntetést kellett volna kapni a két játékosnak. Ez sem zavarta azonban meg a mieinket, akik az első félidő végére 23 (!) pontos előnyre tettek szeret (50-27).

Az várható volt, hogy a második kétszer tíz percben a fővárosiak mindent elkövetnek a felzárkózás, az esetleges fordítás érdekében. Amikor Ivosev megkapta 4. hibáját és le kellett cserélni, erőre kaptak a piros-kékek és szép lassan csökkentették is hátrányukat. Ekkor megállt a mieink támadójátéka, de szerencsére csak 9 ponttal csökkent az előnyünk (60-46).

A nagy küzdelem a záró tíz percben is tovább folytatódott. Időnként a játékvezetők ítéletei sem nyerték el a nagyérdemű tetszését, de a vendégek csak 1-2 alkalommal tudtak tízen belülre jönni, majd visszaállt a 10-14 pontos különbség. A közel két órán át tartó mérkőzés végén 11 pontos, megérdemelt győzelmet ünnepelhetett a jászberényi publikum (82-71).

Remek mérkőzés volt, melyen két jó formában lévő csapat mérkőzött meg egymással. A mieink régen várt jó játékkal léptek tovább, s remélhetőleg a legjobb négy között is sikeresek lesznek majd.

Jászberényi KSE – Vasas Akadémia 82-71 (26-20, 24-7, 10-09, 22-25)

A JKSE pontszerzői: Ivosev Tamás 24/6, Uros Rosic 23/12, Olasz Ádám 12, Meleg Károly 7/3, Dunai Zétény 5/3, Mester Márk 5/3, Czirbus József 2, Homoki Donát 2, Kucsora Csaba 2

A találkozó lefújását követően Miljan Rakic így értékelte a látottakat: – Nagyon elégedett vagyok azzal, amit az első és a második félidőben is láttam. Sokkal jobban játszottunk, mint amire számítottam, mert sérülések és betegségek miatt többen sem voltak 100%-os állapotban, de vállalták a játékot. Nagyon büszke vagyok rájuk., hogy így teljesítettek egy nagyon jó csapat ellen. Kellő nyomást tudtunk gyakorolni az ellenfelünkre mind védekezésben, mind támadásban. Gratulálok a csapatomnak, de a Vasasnak is mert egy nagyon jó mérkőzésen dőlt el, hogy mi jutottunk a Hepp Kupában a legjobb 4 közé. Jókor jött és nagyon kellett már nekünk ez a siker.

A JKSE tehát ezzel a győzelemmel megváltotta jegyét a Hepp Kupa 4-es döntőjébe, melyet információink szerint majd a Tüske csarnokban rendeznek. Hogy kik lehetnek a mieink ellenfele a négy között az február 23-án derül ki, amikor már a másik három negyeddöntő eredménye is ismert lesz.

Hajrá JKSE!

 

(Fotó: Gémesi Balázs)

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?