Végig vezetve, biztosan nyert a JKSE

AZ NB I/B piros csoportjában szereplő Jászberényi KSE csapata a bajnokság 11. fordulójában a PVSK-CARGATE csapatát fogadta december 4-én, szombaton délután a Bercsényi úti játékcsarnokban. A tabellán negyedik, illetve ötödik helyén álló két együttes találkozóját a mieink úgy nyerték meg, hogy a vendégek egyetlen egyszer sem vezettek a találkozó során.

Mindössze egyetlen győzelemnyi volt a különbség a csapatok között tíz forduló után, azaz a tabella negyedik JKKSE és az ötödik PVSK-CARGATE összecsapása a forduló egyik rangadója volt. A vendégek mestere az az Andrija Csirics volt, aki a korábbi években – még aktív játékosként – igen sok borsot tört az NB I-ben a mieink orra alá. A berényi publikum nagy tapssal fogadta a legendás játékost, immár vezetőedzőként. Nálunk Várbíró Gergő felépült és ismét Földi Sándor rendelkezésére állt, míg Chester Lewis ezen a találkozón még nem lehetett ott a többiek között.

A vendégek mesterének gyorsan adódott is dolga a találkozó elején, hiszen másfél perc után 7-0 állt az eredményjelzőn, s máris időt kellett kérnie. Ez pedig hatott, mert a folytatásban magára talált a vendég alakulat és rendre felzárkózott . A mieink nem tudtak jelentős előnyre szert tenni, mert néhány könnyű dobást Rakicsék is elrontottak, s védekezésben is voltak hibák, melyeket a pécsiek kihasználtak. A nyitó tíz percet végül 5 ponttal nyerte csapatunk (25-20), s reméltük, hogy a folytatásban nő majd a különbség a csapatok között. Nőtt is, ám csak négy ponttal, s így a nagyszünetben 9 ponttal vezetett a KSE (51-42).

A találkozó sorsa a harmadik negyedben dőlt el, amikor a mieink átrohantak ellenfelükön. Ebben a tíz percben a játék minden elemében sokkal jobbak voltunk, s a különbség 17 ponttal nőtt a csapatok között (81-55). A záró negyed előtt már csak az volt a kérdés, hány ponttal nyeri meg a találkozót a JKSE és elérik-e a fiúk a 100 pontot. Nos, nem érték el, mert a koncentráció csökkent, s a pécsi fiatalok ezt kihasználva 7 ponttal csökkenteni tudták hátrányukat, s így -20 ponton belül maradtak (94-75)

A találkozó előtt aláírtuk volna a 19 pontos győzelmet, de a látottak alapján maradt egy kis hiányérzetünk, mert akár 30 ponttal is nyerhettünk volna a pécsiek ellen, ha nem engedünk ki a záró tíz percre. Persze a győzelem volt a legfontosabb szempont, s azt semmi sem fenyegette a 40 perc során.

Jászberényi KSE – PVSK-CARGATE 94-75 (25-20, 126-22, 30-13, 13-20)

A JKSE pontszerzői: Velkey János 21/9, Olasz Ádám 18, Miljan Rakics 15/9, Meleg Károly 10/3, Fekete Dávid 9/3, Uros Rosic 8, Homoki Donáth 8, Nagy Simon 3/3, Várbíró Gergő 2

A találkozót követő értékelések:

Földi Sándor : Akkor leszünk jó csapat és akkor leszek elégedett, ha ellenfeleinket 60-70 ponton tartjuk. A győzelemmel elégedett vagyok, de a játékunkban még ma is sok volt a hiba. Védekezésünk sem állt még teljesen össze, s támadásban is sokat hibáztunk. Igaz, a harmadik negyed végére eldőlt a találkozó, de a záró tíz percben szétesett a játékunk. Ezt pedig a pécsi fiatalok ki is használták. Jellemző ránk, hogy kiépítünk egy 10-15 pontos előnyt, utána azonnal csökken a koncentrációnk. Ebben mindenképpen javulnunk kell. Két nagyon nehéz mérkőzésünk van még idén, de remélem, hogy azokon Chester Lewis is rendelkezésünkre áll már. Az ő játéka nagyon fontos a csapat számára. A pécsieket dicséret illeti, hogy nem adták fel év végül -20 alá tudtak kerülni.

Andrija Csirics, a PVSK-CARGATE vezetőedzője: – Tudtuk, hogy a Jászberény jó csapat. Nagyon rosszul kezdtük a találkozót, de az időkérést követően annak ellenére tartottuk az első félidő végéig a lépést a hazaiakkal, hogy védekezésben és támadásban is elég sokat hibáztunk. A nagyszünet után a harmadik negyedet úgy kezdtük, ahogy azt nem lehet. Rengeteg hibát elkövettünk, s azokat a jászberényiek rendre kosárral büntették. Annak viszont örülök, hogy a nagy hátrány ellenére is küzdöttek a fiúk és a végére sikerült egy kicsit kozmetikázni az eredményt. Sok sikert kívánok a folytatásban a Jászberénynek

Olasz Ádám, a JKSE játékosa: – Nagyon jól kezdtük a találkozót, hiszen Csirics mesternek 7-0-nál már másfél perc után időt kellett kérnie. Az első két negyedben úgy is 10 pont körüli előnyre tettünk szert, hogy védekezésben és támadásban is elég sokat hibáztunk. A harmadik negyedben viszont sikerült eldöntenünk a találkozó sorsát. A záró tíz percben már kihagyott a figyelmünk, de így is magabiztosan nyertünk. Gratulálok saját csapatomnak, hiszen végig vezetve sikerült legyőznünk a pécsieket, akiknek pedig azért jár a gratuláció, mert -30-nál sem adták fel és csökkentették is a hátrányukat.

Mándity Márkó, a PVSK-CARGATE játékosa: – Az első félidőben úgy is partiban voltunk, hogy sem védekezésben, sem támadásban nem játszottunk hibátlanul. Viszont a harmadik negyed az számunkra értékelhetetlenre sikeredett. A jászberényiek jól használták ki hibáinkat és nagy előnyre tettek szert. Ekkor eldőlt a mérkőzés, de szerencsére nem adtuk fel, és a negyedik negyedben sikerült csökkenteni hátrányunkat. Ezzel együtt a Jászberény megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. Mi pedig dolgozunk és megyünk tovább azon az úton, amit szeretnénk minél eredményesebben bejárni.

A forduló további eredményei:

TF-BP – MAFC 80-99

NKA Pécs – Veszprémi Kosárlabda Kft. 78-70

Salgótarjáni KSE – BKG Príma Akadémia 75-87

Bajai Bácska FKA – Vasas Akadémia 56-105

Budapesti Honvéd SE – Nagykőrösi Sólymok KE  100-96

Az Óbudai Kaszások – Conoil Pápa KC mérkőzést későbbi időpontban rendezik meg.

A bajnokság állása a 11. forduló után:

  1. Budapesti Honvéd SE 10 gy 1 v
  2. Jászberényi KSE 8 gy 3 v
  3. BKG Príma Akadémia 8 gy 3 v
  4. NKA Pécs 7 gy 4 v
  5. Veszprémi Kosárlabda Kft. 7 gy 4 v
  6. Vasas Akadémia 6 gy 5 v
  7. MAFC 6 gy 5 v
  8. PVSK-CARGATE 6 gy 5 v
  9. TF-BP 5 gy 6 v
  10. Óbuda Kaszások 4gy 6 v
  11. Nagykőrösi Sólymok KE 4 gy 7 v
  12. Conoil Pápa KC 3 gy 7 v
  13. Salgótarjáni KSE 2 gy 9 v
  14. Bajai Bácska FKE 0 gy 11 v

A bajnokság 12. Ffrdulójában december 11-én, szombaton a MAFC vendége lesz a JKSE.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?