Jászberényben is az Alba Fehérvár volt a jobb

Három napon belül kétszer is megmérkőzött egymással a Tippmix NB I A-csoportjában a jászberényi és a székesfehérvári férfi kosárlabdacsapat. Ahogy szerdán hazai pályán, úgy szombaton idegenben is az Alba Fehérvár győzött.

A bajnokesélyesek között számon tartott székesfehérváriak elleni két találkozón nagy meglepetés lett volna, ha a JKSE megszerzi a 2020/2021-es szezonban az első győzelmét. Coleman, Ruják és Katona ezeken a találkozókon sem állt Patai Benjámin rendelkezésére.

A szerdai, idegenbeli találkozón az első negyedben, a szombati mérkőzésen a második tíz perceben döntötte el a két bajnoki pont sorsát a fehérvári alakulat. Egyébként mindkét találkozón – a jelenlegi lehetőségekhez képest – tisztesen helyt álltak a berényi kosarasok.

A Bercsényi úti játékcsarnokban lejátszott találkozón meglehetősen álmosan kezdtek Forray Gábor tanítványai, s így 10 perc után csak 3 pont volt a vendégek előnye. A második negyedben sok hibával játszott a JKSE és ezt a fehérváriak jól használták ki. Így a félidőben már 43-28-ra vezetett az esélyesebb vendég együttes.

A harmadik tíz perc hozta a legkevesebb pontot. Mindkét csapat játékosai sok dobást hibáztak, de az Alba így is növelni tudta előnyét (37-59). A találkozó záró tíz percében Forray Gábor, aki vezetőedzői pályafutását éppen nálunk kezdte, többségében fiatal magyar játékosait küldte pályára. Ez meg is látszott az eredményen, hiszen 4 ponttal a találkozó ezen szakaszát elveszítették a vendégek. Megérdemelt győzelmüket azonban így sem veszélyeztette semmi.

JKSE – ALBA FEHÉRVÁR 54-72
(15–18,  13–25, 9–16, 17–13)

Jászberényi KSE: Kinney 5, FÜZI 11, PRIMORAC 12/3, Brbaklics 4, WILLIAMS 15/3
Csere: Filipovics 4, Frank 3, Czirbus, Kovács
Edző: Patai Benjamin

Alba Fehérvár: TURNER 15/3, VOJVODA 12/6, LUKÁCS 13/3, Davis 11/3, Ahmad 7
Csere: Omeneka 4, Takács Ma., Markovics, Takács Mi. 5/3, Csorvási 2, Awogbemi, Kass 3
Edző: Forray Gábor

Sok ideje nincs a pihenésre csapatuknak, hiszen kedden (január 19-én) ár ismét pályára kell lépnie az együttesnek. Ezen a napon a DEAC gárdáját fogadják Primoracék. Szombaton pedig ismét megmérkőzik egymással a két csapat, de már Debrecenben. A DEAC 9 győzelemmel és 8 vereséggel jelenleg a hetedik a tabellán, azaz nem lesz könnyű dolga a mieinknek, ha szeretnék megszerezni szezonbeli első győzelmüket.

Szántai Tibor

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?