Diákolimpia: 4. a Nagyboldog floorball csapata

Komáromban rendezték meg a IV. korcsoportos fiúk Floorball Diákolimpia Országos Döntőjét. A legjobb nyolc csapat között ott volt a jászberényi Nagyboldogasszony Katolikus Óvoda, Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium csapata is, amely végül a 4. helyet szerezte meg.

Az országos döntőbe jutott nyolc együttes két négyes csoportban kezdte meg a végső győzelemért folyó küzdelmet. A nagyboldogosoknak az A-csoportban székesfehérvári, szombathelyi és miskolci ellenfelek jutottak. A székesfehérvári Vasvári Pál Gimnáziumtól 2-1-re kikaptak a nagyboldogos fiúk, majd ugyanilyen arányban győzték le a Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola és a Miskolci Hermann Ottó Gimnázium csapatát. Így ebből a csoportból az első helyen a székesfehérváriak, a másodikon a nagyboldogosok jutottak az elődöntőbe.

Az elődöntőkben a B-csoportból továbbjutott csapatok diadalmaskodtak.

Vasvári, Székesfehérvár – Vajda, Budapest 1-3

Jókai, Komárom – Nagyboldogasszony, Jászberény 4-2

Így a helyosztók során a berényi fiúk a 3. helyért léphettek pályára, ahol ismét megmérkőzhettek korábbi csoportellenfelükkel, a székesfehérvári Vasvárival. Erre a mérkőzésre már elfogyott az erő, s az ellenfél 6-0-s sikerrel szerezte meg a 3. helyet. A döntőben a budapesti Vajda visszavágott a házigazda komáromiaknak a csoportmérkőzések során elszenvedett vereségért és 3-0-s sikerrel szerezte meg a bajnoki címet.

 

  1. korcsoportos fiú Floorball Diákolimpia Országos Döntő végeredménye
  2. Vajda Péter Ének-Zene Általános Iskola és Sportiskola – Budapest
  3. Jókai Mór Gimnázium – Komárom
  4. Vasvári Pál Gimnázium – Székesfehérvár
  5. Nagyboldogasszony Katolikus Óvoda, Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium – Jászberény
  6. Kardos István Általános Iskola és Gimnázium – Szigetszentmiklós
  7. Miskolci Hermann Ottó Gimnázium
  8. Bölcskei Kegyes József Általános Iskola
  9. Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola

A döntő legjobb játékosa címet a győztes csapatból Nguyen-Van Bence kapta. Kiemelkedő teljesítményéért különdíjban részesült a Nagyboldog csapatából Szabó Balázs.

A Nagyboldog csaptának tagja volt: Bakonyi Ádám, Járvás Márton, Szálkai Gordon, Szabó Balázs, Tóth Botond, Vizti Marcell.

Felkészítő tanár: Turiné Palócz Henrietta. Kisérő tanár: Litkei Máté.

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?