Csere-bere fogadom, többet vissza nem adom..

Ezzel a mondattal indult útjára a Jászberényi Nagyboldogasszony Katolikus Óvoda, Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnáziumban az iskolánk udvarán első alkalommal nagy sikerrel megrendezett „Bolhapiac” 2020. október 9-én.

Homonnai Gáborné Márta néni mikor kitalálta ezt a különleges alkalmat, ő maga sem gondolta, hogy ekkora sikere lesz.  A gyerekek már napokkal előtte készültek rá, hogy majd mit hoznak, és már azon is gondolkodtak, hogy majd mit visznek, illetve vinnének haza az általuk oly becsesnek és kedvesnek tartott kis apróságokért.

Volt, aki egy kisebb szatyornyi különlegességgel, volt, aki csal pár kis plüssel érkezett. Egy biztos: sok dolog cserélt gazdát, úgy a fiúk, mint a lányok körében. Sok osztálytárs most tudta meg a másikról, hogy esetleg milyen dolgokat is őriz otthon. Volt itt rengeteg stikeez, matrica, Kinder tojás játék, Fifa focikártya, zsákbamacska, kulcstartó, hűtőmágnes, babafigurák…és még sokáig sorolhatnám e különleges dolgokat.

Egy biztos: a gyerekek úgy „búcsúztak” el a Bolhapiactól, hogy már most készülődnek a következő alkalomra, amikor újra elhozhatják az elcserélnivaló játékaikat.

Kelemen Csilla

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?