Kemény csatában nyert a Worm Angels Jászberényben

Az Andersen Liga harmadik fordulójában a Lehel HC U21-es csapata a dunaújvárosi Worm Angels együttesét fogadta. az Október 22-én este lejátszott találkozón a rutinos, volt Erste ligás játékosokat felvonultató vendégek csak nagy küzdelemben tudták megszerezni a három bajnoki pontot a jól küzdő és egyre jobban játszó berényi fiatalok ellen.

A dunaújvárosiakkal korábban két mérkőzést is játszottak a mieink, s az egyiket megnyerték, míg a másikat elveszítették. Azaz, a berényi fiatalok nem voltak esélytelenek a több, volt Erste Ligás játékossal megerősített ellenféllel szemben.

A találkozó nagy iramban kezdődött, s az első harmadban teljesen kiegyenlített volt a játék. Az látszott, hogy a mieink gyorsaságukra építenek, míg a vendégek rendkívül taktikusan játszottak. Hol az egyik, hol a másik csapat játszott enyhe fölényben. A harmad második felében egymás után jöttek a kiállítások, de az emberelőnyt egyik oldalon sem tudták kihasználni a játékosok. A vezetést emberhátrányból szerezték meg a vendégek a 18. perc végén, amikor Gebei Gergely lépett meg egy koronggal és szólóját biztos kézzel értékesítette (0-1). Remek egyéni teljesítmény volt.

A második harmad egy vendég kiállítással indult, de ez az emberelőny is kimaradt. A 29. percben viszont sikerült az egyenlítés a mieinknek, amikor Roman Fedorin pontos lövését már nem tudta hárítani az egyébként jól védő Pinczés Bendegúz (1-1). Kivédekeztünk egy emberhátrányt, de jött egy újabb a harmad végén és 15 másodperccel a 20 perc lejárta előtt a vendégek ismét vezetést szereztek. Borbás Gergely közeli lövése felpörgött Horváth Csongoron és a tehetetlen kapus fölött a kapuba hullott a korong (1-2). A lehető legrosszabbkor jött ez a gól, amely meghatározta a záró 20 perc játékát is.

Amilyen rosszul zárult második harmad, olyan rosszul kezdődött a harmadik játékrész is fiataljaink számára. A vendégek emberelőnybe kerültek, s egyik legjobbjuk, Gebei Gergely megszerezte önmaga második, csapata harmadik találatát (1-3). Nem sokkal a gól után Bálint Vincze és Szepessy Bálint feszült egymásnak, s a boksz eredménye páros kiállítás lett. Megúsztuk Chernyshev kiállítását, ám ahogy letelt a büntetése Lencsés Tamás megszerezte a vendégek negyedik gólját (1-4). Ekkor már elszállni látszottak pontszerzési reményeink, de fél perccel később, a 49. perc közepén Astrakhantsev bombája a jobb kapufáról vágódott a vendégek kapujába (2-4). Ismét felcsillant a pontszerzés reménye. Ráadásul a vendégektől az 50. percben Borbás Gergelyt a játékvezetők végleges kiállítással sújtották, mert térdét használva terítette le jászberényi ellenfelét. Az ötperces emberelőnyt azonban nem sikerült a mieinknek kihasználni, mert a rutinos vendégek nagyszerűen védekeztek. Az 56 perc végén a Worm Angels került emberelőnybe, s pár másodperccel később Szepessy Máté góljával eldőlt a három pont sorsa (2-5). A mérkőzés végére még maradt egy külön párharc Futó Máté és Gebei Gergely között, amely nagy közönségsikert aratott.

Egy remek mérkőzésen megérdemelten szerezte meg a győzelmet a rutinos dunaújvárosi csapat, de nem szomorkodhatnak a mieink sem, mert méltó ellenfelei voltak a remek játékerőt képviselő vendégeknek. Volt ezen a mérkőzésen minden, amitől a jégkorong népszerű sportág. Látványos gólok, nagy védések a kapusoktól, gyors játék sok ütközéssel és egy kis bunyó is fűszerezte a találkozót.

Lehel HC U23 – Worm Angels 2-5 (0-1, 1-1, 1-3)

A találkozót követően Hetler Ádám, a Lehel HC U21 vezetőedzője és Németh Péter, a Worm Angels játékosa értékelte a mérkőzésen történteket.

Hetler Ádám: – Először is gratulálok a dunaújvárosiaknak a győzelemhez. Nem egyszerű nekik egy U21-es csapat ellen úgy kimenni a pályára, hogy sok száz Erste Ligás mérkőzés van mögöttük, s most egy fiatal csapat ellen kell felpörögniük. Aminek nagyon örülök, hogy komolyan kellett, hogy vegyenek bennünket, s így egy nagyon jó mérkőzést vívhattunk egymással. Megint az történt, mint a múlt héten, végig irányítottuk a párharcot, de a rutintalanság még mindig kiütközött a játékunkban. Azokat a helyzeteket, amiket mi kihagyunk, azokat az ellenfelek belövik. Látszik, hogy jó erőben vagyunk, taktikailag is hétről-hétre fejlődünk. Gratulálok a srácoknak mert ma nagyot küzdöttek.

Németh Péter: – Meglepően jól szaladtak a berényi fiatalok, van bennük erő, van bennük tudás. A rutin még hiányzik náluk, de ezt az évek során majd pótolják. Nekünk viszont tipikusan olyan csapatunk van, amelyben többen lejátszottunk 5-600 Erste Liga mérkőzést és az ilyen és hasonló találkozókat rutinból le tudjuk hozni. Most is ez történt. Igaz, voltak nehéz pillanataink, de amikor kellett, akkor kicsit ráléptünk a gázra és a helyzeteinket értékesíteni tudtuk. A végeredmény annak aki nem látta a találkozót, talán csalóka, mert egy igazán parázs összecsapás zajlott a jégen. Természetesen örülünk a megszerzett három pontnak.

Az Andersen Liga 3. fordulójának további eredményei:

UNI Győr ETO HC – FTC-Telekom 12-2

Sportországi Cápák – Goodwill Pharma Szegedi Vízmű 4-10

MAC Ikonok – DAB-ASP 5-8

Az Andersen Liga állása a 3. forduló után:

  1. Worm Angels (11-7) 6
  2. Goodwill Pharma Szegedi Vízmű (18-10) 6
  3. UNI Győr ETO HC (22-9) 6
  4. DAB-ASP (17-19) 5
  5. FTC-Telekom (9-16) 5
  6. Budafoki Hockey Farkasok (5-4) 4
  7. MAC Ikonok (17-10) 3
  8. Sportországi Cápák (11-28) 1
  9. Lehel HC U23 (9-16) 0

A Goodwill Pharma Szegedi Vízmű és a Mac Ikonok csapata még csak 2-2 mérkőzést játszott.

A bajnokság 4. fordulójában, október 29-én a Sportországi Cápák együttese vendégeskedik a Jászberényi Jégpályán. A találkozó 19.00 órakor kezdődik.

Hajrá Lehel HC U23!

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?