VárosFa program – 70 fát ültettek Jászberényben

A MOL-Új Európa Alapítvány által meghirdetett és az alapítvány, az agrárminisztérium, az Országos Erdészeti Egyesület és a Megyei Jogú Városok Szövetsége szervezésében megvalósuló „VárosFa Program” elnevezésű projekt keretében Jászberény 70 fa ültetését nyerte el. A fák ültetését az Országos Erdészeti Egyesület által biztosított erdész szakember jelenlétében a Jászberényi Vagyonkezelő és Városüzemeltető Zrt. munkatársai végezték.

A Szent István körúti Szivárvány Óvoda mögötti területről indulva, a Szent Imre herceg úti híd irányába haladva összesen 17 fát, a szemben lévő parton 10 fát, a Som utca és a Külső Pelyhespart utca környékén 20 fát, a Szárazmalom utcában 5 fát, a Jásztelki úton 3 fát, a Göncöl utcában 5 fát, a Zagyvaparti sétányon pedig 10 fát ültettek el a cég szakemberei.

A program jászberényi zárásaként a Szent István krt. Szivárvány Óvoda mögötti pástján október 21-én, pénteken délelőtt tartottak közösségi rendezvényt, melyen az óvodai ifjait Budai Lóránt köszöntötte.

– Tisztelet és köszönet jár a jászberényi óvónőknek, akik elhivatottan a környezet megóvására, védelmére nevelik gyermekeinket. A környezetvédelem minden korábbinál fontosabb a mai világban – mondta többek között a polgármester, aki arra kérte a gyermekeket, hogy a későbbiekben is óvják, gondozzák ezeket a most ültetett fákat.

Az ifjak verssel és énekszóval emelték a rendezvény színvonalát, majd munkába kezdtek: mulcsot szórtak az óvoda mögötti területről indulva a Szent Imre herceg úti hídig ültetett fák tövére és kitűzték az általuk készített rajzos táblákat. A programot a sasközpont bemutatója és lufi hajtogatás, valamint kis ajándékok átadása zárta.

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?