Mert a vér életet menthet!

Soha nem tudhatjuk, hogy mikor kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor vérre lesz szükségünk. Éppen ezért az önkéntes véradás valamennyiünk számára fontos lehet. Persze vannak, akik különböző okokból nem adhatnak vért, de többen azok, akik igen. Városunkban is rendszeresek a véradások. Legutóbb, október 3-án az Y Házban várták a véradókat.

Több éve már, hogy a Magyar Vöröskereszt rendelkezésére állunk. Több éve biztosítjuk már számukra a létesítményünket a véradáshoz. Nemcsak a saját sportolóinkat és azok szüleit várjuk ilyenkor, hanem természetesen az egész város lakosságát. Nagy öröm számunkra, hogy az eddigi véradások mindig rekord részt vételt hoztak. Szerencsések vagyunk, mert az első, úgynevezett látvány edzőtermünket kényelmesen be tudják rendezni a Vöröskereszt dolgozói. Mellékhelyiségek és központi konyha is mindenki rendelkezésére áll. Azt gondolom, hogy azt a hagyományunkat, miszerint a társadalmi kötelezettségvállalásunknak eleget teszünk, a jövőben is folytatni fogjuk – mondta érdeklődésemre Agócs Tibor, az Y Ház vezetője.

Különleges véradás volt ez, hiszen egy exkluzív vendége is volt ezen a napon az Y Háznak, aki vért adni érkezett.

Itt van közöttünk a Kowalsky meg a Vega basszusgitárosa Szórád „Jimmy” Csaba is. Régi és nagyon jó kapcsolat van közöttünk, s az ő személye nagyon fontos egy ilyen eseményen. Ha megjelenik róla egy kép a közösségi médiában, hogy itt van velünk, akkor jól érzékelhetően, többen is eljönnek vért adni – tájékoztatott Agócs Tibor.

Természetesen megkérdeztük „Jimmyt” is, hogy mi hozta ezen a napon az Y Házba:

Életem második véradása ez. Elég ciki, hogy 45 éves koromra csak eddig jutottam el. Tavaly voltam először itt vért adni, s megbeszéltem Tibivel, hogy szól, ha ismét lesz náluk véradás. Most pedig itt vagyok, s biztos, hogy a továbbiakban rendszeresen fogok vért adni. Úgy gondolom, hogy bárkinek, bármikor szüksége lehet vérre akár a közvetlen környezetében, családjában is, s ne mondják soha azt, hogy nincs vér. Ne rajtam múljon ez, úgyhogy az elkövetkezendő időszakot úgy fogom tervezni, hogy a véradásra mindig legyen időm. Azt tanácsolom mindenkinek, hogy azt a fél órát szánják rá az életükből a véradásra, mert vérre valakinek mindig szüksége lesz, s ha ezzel tudunk segíteni egymáson, akkor tegyük meg – mondta Szórád „Jimmy” Csaba.

A véradás zárásakor kiderült, hogy ezen a napon az Y Házban 61-en adtak vért, segítvén ezzel azokat, akiknek erre nagy szükségük van.

 

 

Vélemény, hozzászólás?