Kétgólos Fradi siker Jászberényben

Október mellrák elleni küzdelem, a pink hónapja, amihez évek óta a Lehel HC is csatlakozik. Így van ez idén is, hiszen a pink jegyében fogadta az U21-es bajnokság B-csoportjának nyitó mérkőzésén a Lehel HC a Ferencvárosi TC együttesét október 3-án, hétfőn este a jászberényi jégpályán.

A mellrák elleni küzdelem jegyében a jégkorong társadalom is szeretné felhívni a figyelmet, hogy évente majd 8000 új mellrákos beteget diagnosztizálnak Magyarországon és közel 2000 nőt veszítünk el e szörnyű kórral szembeni harcban. Márpedig minél előbb fedezik fel ezt a betegséget, annál jobban gyógyítható. Azzal, hogy a Lehel HC is csatlakozik a kampányához, szeretnék felhívni az anyukák és leendő anyukák figyelmét az önvizsgálat és a szűrővizsgálat fontosságára. Mert Anya csak egy van!

A “rózsaszín hónap” figyelemfelhívó akcióihoz a (rózsaszín pászka az ütőn, sisakon, mellett idén rózsaszín mezzel is csatlakoznak és erősítik a kampányt a jászberényi jégkorongozók. Az akció jegyében a hétfői mérkőzésen Dudás Dóra dobta be a korongot a találkozó kezdetén.

Nagy iramban kezdődött az összecsapás, az első három percben alig volt játékmegszakítás. A 4. perc elején a vendég fővárosiak váratlanul szerezték meg a vezetést. László Márk bombázta a korongot védhetetlenül a hazai kapuba. A folytatásban fölénybe kerültek a zöld-fehérek, ám a berényi fiataloknak három emberhátrányt is sikerült kivédekeznie. A második harmad elején viszont elég volt egy kis figyelmetlenség a védekezésben és az FTC Pella Márk révén megduplázta előnyét (0-2). Ebben a játékrészben – a korán kapott gól ellenére – már bátrabban játszottak Hetler Ádám fiai, s ennek meg is lett az eredménye. Seréti Barnabás kiállítása után a 31. perc végén Egorenkov Ivan talált a Fradi kapujába (1-2). Kétszer 20 perc után teljesen nyílt volt a találkozó kimenetele, a hazai szurkolók bíztak a fordításban.

Azt mindenki tudta, hogy alapvetően befolyásolhatja a végeredményt, hogy ki szerzi a következő találatot. Sajnos Chernyshev kiállítása után László Márk egyéni szólóját nem tudták megállítani a hazai védők és a kapuban Eőry Sebestyén sem tudta hárítani a ferencvárosi játékos lövését (1-3). Élesedett a küzdelem a pályán, s ezt a kiállítások száma is jelezte. Volt, amikor 4 a 3 ellen támadhatott csapatunk, de újabb gólt már nem sikerült szerezni egyik gárdának sem. Ez pedig azt jelentette, hogy az U21-es bajnokság B-csoportjának nyitó találkozóján vendég siker született.

A Lehel HC fiataljai az idegenlégiósokkal kiegészülve becsülettel küzdöttek, de ezt a mérkőzést az FTC megérdemelten nyerte meg.

Lehel HC – FTC 1-3 (0-1, 1-1, 0-1)

Kapura lövések: 28 – 35

Kiállítások: 18 ill. 16 perc

A találkozót követően a vezetőedzők így értékelték a látottakat:

Hetler Ádám, a Lehel HC vezetőedzője: – Kettős érzések vannak bennem, mert volt egy középső játékrész, amikor úgy tűnt, hogy valamennyire fel tudunk támadni. De azt látni kell, hogy mi kölyökcsapat vagyunk ehhez az U21-es bajnoksághoz, s teljes mértékben kiütközött a Ferencváros javára. Kétezerkettes játékosok tömkelege náluk, míg nálunk 2006-2008-as gyerekek is vannak. Tudtam, hogy ez kiütközik majd a mérkőzésen, de az a bajom, hogy nem harcoltunk kellően, s ez az ami igazán fáj, nem is az eredmény.

Borbás Gergely, az FTC vezetőedzője: – Nagyon szeretünk Jászberényben játszani. Mindig szépszámú közönség van a meccseken, s ez s motiválja a srácokat. Jó kis meccset vívtunk ezúttal is, s tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Ismertük már ellenfelünket és tudtuk, hogy van néhány nagyon jó kvalitású játékosuk, akikre nagyon kell figyelni. Sikerült fegyelmezetten megfognunk őket, jól védekeztünk és a helyzetkihasználásunk jobb volt, mint ellenfelünké. Szerintem ez döntött a mai mérkőzésen.

Vereséggel nyitotta tehát az U21-es bajnokság alapszakaszát a Lehel HC együttese, ám nincs szégyenkezni valója a gárdának, hiszen messze a legfiatalabb átlagéletkorú csapat a miénk, s a cél ebben a szezonban a rutinszerzés és a folyamatos fejlődés.

A Lehel HC U21-es csapata legközelebb október 26-án, szerda a Sportországi Cápák ellen idegenben lép pályára.

Hajrá Lehel HC!

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?